• 113
    şimdi kendi haberini savunmasını dinledim. özetle kulübün yalan yalanlama yaptığını söylüyor. bu gerçekse çok büyük bir hayal kırıklığı benim için. daha önce de gerek galatasaray'da gerek diğer futbol takılarında bu yalan yalanlama denen berbat nanenin yapıldığını biliyoruz. ancak bu yönetim bambaşka bir yönetim. kurumların eylemleri devamlılık içerir ama yöneticiler değişmişken eski bir tutumun ahlaki yükünü yeni yöneticiye yüklemek insafsızlık olur. bu sebepten kulüp yalan yalanlama yapmıştır gibi bir kabulüm ön yargım yok. bu paragraf da husus hakkında ne hissettiğimi bilmenizi istediğim için var. yoksa asıl rahatsızlığım aşağıda.

    ancak kendi savunması üzerinden daha derin bir hayal kırıklığımı aktarmak istiyorum. yağız sabuncuoğlu kendini açıkladıktan sonra 8'ine kadar haklı çıkacağının görüleceğini de söyledi. ancak bunu devam ettikten sonra "galatasaray kendi menfaati uğruna bu yalanlamayı yaptı buna da saygı duyuyorum." dedi. o kadar rahatsız etti ki bu cümle beni. hatta haklı çıktığında bunun peşinden gitmeyeceğini de söyledi. şimdi eğer yağız sabuncuoğlu haklıysa ve galatasaray yalan yalanama yaptıysa bu en basitinden kötü bir davranıştır. daha ağır bir ifadeleri de böyle bir harekete yakıştırabilirsiniz. ancak bu hareketin maruz kalan kişi tarafından dahi savunulması o kadar beni korkutuyor ki. bunun saygı duyulacak bir şeyi yok. hatta haberine güveniyorsan peşinden gidip yalan yalanlamayı göstermek geçtim okuyucuna olan saygını kendine olan saygından yapman gereken bir şey. bu tarz tavırları kabul etmek çok büyük bir çamura bulanmak demek. çok üzücü bir durum.

    bu arada kimin haklı olduğundan bağımsız yazıyorum. atıyorum haberin bir kısmı hatalıdır gizlilik için hepsi yalanlanmıştır. ya da haber doğrudur. ya da kaynak gazeteciyi yanlış yönlendirmiş. yine ya da gazeteci yalan söylüyordur. bunların hepsinden bağımsız yalanın kanıksanması ve menfaati uğruna yapılan her şeyin saygı değer olduğuna mağdur olduğunu söyleyen birisinin dahi kabul etmesi çok kalp kırıcı.

    edit: içime dert oldu şunu da eklemem lazım. çok emin değilim aynı yayını dinlemiş olan varsa beni uyarsın lütfen ama galiba elinde belge olduğunu söylemişti. yahu haklıysan çıkar, koy masaya. eğer senin itibarına bir saldırı varsa çıkart herkesin yüzüne vur. ne bu gerçekçi olmayan "saygı" tutumu. neyse, hakikatten darlanmışım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın