resim
Barış Alper Yılmaz
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 317
    normal şartlarda, günümüz futbolunda böyle dinamik ve seri kanatlar ters kanatlarda görevlendiriliyor ve içe katetmesi isteniyor. bu akımın temelinde son yıllarda ribery-robben uygulaması yatıyor da diyebiliriz.

    ancak, barış alper randers karşısında sağ ayaklı olmasına rağmen sağ kanatta çok daha iyi bir grafik çizdi bana göre. dayanıklı ve güçlü futbolcular ikili mücadeleye girebilip kendi kanatlarında, yani sağ ayakliysa sağ kanatta daha verimli oluyorlar ki bunu dünya futbolunda çokça gördük. nani gibi, valencia gibi, ilk dönemlerinde cristiano ronaldo gibi. (sıkı bir manu izleyicisi yorumu)

    dünyanın bana gore en iyi sağ açığı (%100 objektif) kader keita, sağda çok daha iyiydi çünkü dayanıklı ve güçlüydü.

    onyekuru, bruma gibi daha cılız oyuncular ise daha çok ters kanatta iş yapabiliyorlar çünkü rakiple boğuşmadan direk içe katedebiliyorlar. yine benzer bir örnek garry rodrigues görece daha güçlü olduğu için sağda da verim alınabiliyordu.

    özetlemek gerekirse, barış alper'i sag kanatta kullanırsak çok daha verim alırız gibi hissediyorum. ki arkasında da dünyanın en iyi sağ beki sayın sacha beyler de var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın