resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 1745
    kötü altyapı eğitimi almanın dezavantıjının gözümüze gözümüze sokulduğunun öznesidir. iyi değil ortalama bi futbol eğitimi alsaydı belki de bu sene bizimle son sezonuydu ve kendisini avrupaya atacaktı. ama ülkenin eğitim sistemi a'dan z'ye kokuşmuş olduğu için yaptığı tercihlerin ve hareketlerin çoğu içgüdüsel. tamamen bireysel yeteneğe ve hızına odaklanmış futbol kabiliyetiyle en fazla bu kadar oluyor.

    öte yandan, türkiye'de oyuncuların pişmesi dünyanın geri kalanına göre daha uzun ve bu sebeple hâla öğrenme ve kendini geliştirme şansı var diye düşünebiliriz. açıkçası umutlandıracak tek olgu da bu. bunun içinse 2 şeye ihtiyacı var; birincisi özmotivasyon, ikincisi ise doğru rehberlik. kendisi istemediği sürece futbol ilahları yardımcı olsa bile bi milim ilerleyemez. rehberlik konusunda ise iş bizim teknik heyete düşüyor. doğru antrenman ve bireysel çalışmalar ve daha da önemlisi saha içinde planlanmış, çalışılmış ve uygulanabilir taktik varyasyonlarla yeteneklerini gösterip gelişmeli.

    takıma yeni gelen oyuncular ve halihazırda kadro oyuncularının ortalama kalitesi bi noktaya kadar kerem'i besleyebilir ve destek olabilir. kendisinin de bi yerde özgelişime ihtiyaç duyacağını ve bunun farkına varacağını düşünüyorum. ama iş saha içi taktik disiplin ve takım çalışmasına gelince maalesef pek ümitli değilim. buna rağmen, benim kerem'e dair umutlarım var ama kendisinden üst düzey bi oyuncu beklememek lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın