resim
Olimpiu Moruțan
Takım:Ankaragücü
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Romanya
  • 418
    doğru maliyetle yatırım yapılan genç ve potansiyeli yüksek yetenekli yeni futbolcumuz.

    kendisi hakkında hem yazılı değerlendirmeleri hem de analiz video'larını izlediğim zaman çıkardığım sonuç şu oldu; performansını 90 dakikaya istikrarlı bir şekilde yaymayı öğrenmesi gereken, en büyük eksiği olarak şut ve pas seçimlerini/zamanlamalarını henüz doğru ayarlayabilecek olgunluğa erişmemiş olması göze çarpan bir yıldız adayı kendisi.

    ortak görüş, şut ve pas yeteneği yüksek olmasına rağmen bazen başarı şansı düşük denemeleri zorlayabiliyor. bunlar tamamen tecrübe eksikliği diyebiliriz. artık daha yüksek kalibreli bir takımda oynayacak ve bu yüzden artık ayağına gelen topun kıymetini daha iyi bilmek zorunda. ben bunları aşabileceğini düşünüyorum. genç oyuncular kendilerini seçimleri konusunda daha rahat geliştiriyorlar, teknik eksikliklerin telafisi çok daha zor ve uzun zaman alıyor. yeter ki gelişime açık olsun.

    bununla beraber genel olarak fizik eksiğinden bahsedilmiş, ben bunun da çözümünün zor olacağını düşünmüyorum. mevcut fizik kapasitesiyle dahi yeteneklerini sahaya yansıtabilecek bir yapısı var bana kalırsa, fiziğini geliştirmesi hücum pres ve takım savunmasına katkısı anlamında onu ileriye taşıyacaktır.

    eksikliklerinden bu kadar bahsettik ama oyuncunun top tekniği gerçekten göze çarpıyor. zamanlama hatası yapmadığı ve zorlama tercihler yapmadığı zaman pas ve şut kalitesi, bununla beraber dribling becerisi fark yaratacak düzeyde.

    bu genç oyuncu için taraftarın beklentisini iyi ayarlaması gerektiğini düşünüyorum. yanlış tercihleri de olacak, dağlara taşlara da şut çekecek, üç kişinin arasına girip dribling deneyip top da kaptıracak. ama tecrübe kazanıp fatih terim'den fırça yiye yiye hatalarını azaltmayı başaracaktır diye düşünüyorum. bu süre zarfında oyuncuyu ıslıklamak, tepki göstermek vs gibi saçma sapan hallere girerse bu sefer moral motivasyonu kırılabilir. bu oyuncunun yıldız değil yıldız adayı olduğunu unutmamak gerekiyor. gelişim sürecine bruma'da olduğu gibi birlikte tanık olacağız. bruma'nın ilk geldiği sezon ile bizden ayrıldığı sene arasında dağlar kadar fark var. futbolcuyu(yalnızca morutan özelinde değil, tüm genç yetenekler için söylüyorum) hata yaparsa yuhalayalım diye değil, gözlerimizin önünde her geçen gün daha da iyiye gittiğine şahit olacağımızı düşünüp bu gözle takip etmekte ve desteklemekte fayda var. bu genç yeteneklerle feghouli, arda, falcao gibi tecrübeli isimleri saha üzerinde aynı kefeye koymamak gerekir. sahada vurdumduymaz tavırlarla dolaşmadıkları sürece hata yapmaya hakkı olan, dinamik bir kadromuz oldu. bence taraftar da buna alışmalı ve tribündeki enerjiyi doğru ayarlamalı, bizler için de alışık olmadığımız bir takım dengesi sahada olacak çünkü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın