• 156
    https://youtu.be/Pdj-Qy1hsHo

    bu videoyu gördükten sonra tekrar aklıma gelen olay. gerçekten her şeyi bu derece abartmasak, özellikle millet olarak şu gereksiz romantizmimizden birazcık kurtulsak mutlu olacağım. evet, marcao'nun yaptığı saygısızlık, evet gerçekten cezayı hak eden bir durum. ama "80 milyon önünde yaptı, hemen gönderilsin, asılsın kesilsin!" mantığını gerçekten anlayamıyorum. yahu bu adam 80 milyonla mı oynuyor? tamam, taraftar çok önemli, 12. adam ama günün sonunda bu oyun sahada 11 kişi ile birlikte oynanıyor. bu insanlar robot değil, milyonlarca insanı mutlu etmek için oynuyorlar. "milyonlar alıyorlar, bir zahmet oynasınlar!" diyebilirsiniz, ancak milyonlar alıyor olmaları da onların suçu değil. ki zaten bu olaylar futbolcular 3 kuruş paraya oynarken de oluyordu, milyonlar içinde yüzerken de oluyor. 150 yıl önce ingiltere'deki işçiler de bu şekilde kavga ediyordu, sahadaki milyonerler de ediyor.

    demem o ki, bu bir takım sporu. ve her takım sporunda olduğu gibi tartışma, kavga bu sporun doğasında var. kazanma hırsı olan birbirinden farklı karakterdeki insanların tartışmaması zaten mümkün değil. sahada olması, ceza alacak kadar bariz ve şiddetli olması talihsizlik ama bu duruma duygularla yaklaşıp "asalım, keselim" demek bence takım için en zararlı olan bakış açısı. üstteki videodan da gördüğünüz üzere hem lloris hem de son hd netliğinde dövüşseler bile takımın en önemli oyunculaı olmaya devam ediyorlar.

    eğer durum profesyonelce değerlendirildiği halde marcao'nun gitmesine karar verilirse, o zaman karara saygı duyarım. ancak bu kararın alınmasında %1 bile tarftar tepkisinin etkisi olmuşsa sadece bu takıma yazık olmasıyla kalmış olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın