resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 1555
    bol bol hazıra konan teknik direktör. kümeden kurtarıp bir dönem zirve beşlisine yaklaştırdığı ve sezonu orta sıralarda bitiren rizespor da hazır bir takımdı. herkes düşmesine kesin gözle bakıyordu ama olsun, çok güzel hazıra kondu. akhisarspor'da da hazıra konmuştur. takımına oynattığı derli toplu futbol ve kazandığı ziraat kupası bu hazıra konmanın sonucudur. göztepe'de de fena performans göstermemişti, orada da hazıra kondu. hepsi hazır takım gördüğünüz üzere. her sene şampiyonluk kovalayan ama avrupa'yı takmayan başakşehir'e uefa avrupa ligi'nde çeyrek final oynatmıştır. galatasaray her sene avrupa'da çeyrek final oynadığı için yeterli görülmüyor tabii ki. başakşehir ile united, psg, leipzig'in bulunduğu şampiyonlar ligi grubunda alnının akıyla mücadele etmiştir. psg'den deplasmanda yedikleri 5 gol hariç rezil bir sonuç almamıştır. 4 puan toplamıştır. galatasaray o grupta olsa her maç beşlik olurdu. bunlar hep hazıra konmanın neticesi.

    bazı taraftarımızın yabancı hoca isteğini anlıyorum. bizzat futbolun içinden, futbolun ana vatanından gelen bir hoca istiyorlar. bu oldukça anlaşılabilir bir istek ama türkiye pratiklerine uymuyor ne yazık ki. taraftar kabul etmek istemese de yabancı hocalar buradaki rezalet futbol ortamında iş yapamazlar. ilk ayında bezip kaçıyor ya da parasını almaya bakıyorlar/bakacaklar.

    yabancı hoca;
    oyuncuların maaşları gecikecek, onlarla mı uğraşacak?
    kendi maaşı gecikecek, bununla mı uğraşacak?
    medya yabancı olmasını fırsat bilerek kendisiyle uğraşacak. bununla mı uğraşsın?
    tff vereceği kararlarla saf dışı bırakmaya çalışacak ki istediği takım şampiyon olabilsin. buna mı kafa yoracak?
    kulübün içinde bazı isimlerce mobbinge maruz kalacak. bunula mı uğraşsın?
    avrupa'da mis gibi takım çalıştırmak varken zırt pırt karar değiştirilen ligde niye çalışsın(yabancı kuralı değişecek, kalkacak, artacak, azalacak...)?
    yerli oyuncular gruplaşacak, onlarla mı uğraşsın?
    rakip takımlar her türlü pisliği yapacak. gerek saha içi, gerek saha dışı; bunlarla mı uğraşacak.
    siyaset işin içine girecek, dinamikler farklılaşacak. bununla mı uğraşsın?
    türk futbolcuların çoğu futbolun temelini bilmiyorlar, onlara öğreticilik mi yapacak?
    taraftar sabırsız, iki maçta anasına avradına sövülecek. taraftarla mı uğraşsın?

    türkiye bir futbol ülkesi değil. hiçbir yabancı teknik direktör buna katlanamaz. üstelik türkiye'ye bizim istediğimiz seviyede bir yabancı hocayı getiremeyiz çünkü takımlarımız artık şampiyonlar ligi için ön eleme oynamak zorunda. şampiyonluk, şampiyonlar ligine katılabilmek için yeterli değil. bu şartlar altında yabancı bir hoca verimli olamaz. bize bu coğrafyanın adamı lazım. bu noktada çok az alternatifimiz var ve aralarında en iyisi okan buruk. o yüzden lütfen argümanınız olmadan saçma sapan biçimde eleştirmeyin şu hocayı. başakşehir şampiyon olduktan sonra başında guardiola da olsa düşüşe geçecekti zaten, kadrosu yaşlı ve bitmiş haldeydi. okan buruk'a istediği transferler yapılmadı ve idare etmesi istendi. aykut kocaman şu an çok mu iyi yönetiyor takımı? bana kalırsa okan buruk kalsaydı başakşehir sezonu daha iyi bir konumda kapatırdı. aykut kocaman ile az daha kümeye düşüyorlardı.

    fatih terim ile bu iş daha fazla devam etmez. yerine okan buruk getirilmeli. okan buruk istese çoktan bir takımla anlaşmıştı, birçok teklif geldi kendisine ama belli ki kariyerini galatasaray üzerinden kurgulamış. bu adamı, alanyaspor'u bir sezon beşinci yapan erol bulut ile falan kıyaslamak futbola hakarettir.

    son olarak, hoca yorgun ve yaşlı. yerine türkiye'de yapamayacağını düşündüğüm bir yabancı hoca bile getirsek şu ankinden daha iyi bir futbol oynayabiliriz ama istediğimiz başarıları yakalaması zor. o yüzden kaliteli bir yerli hocayla anlaşmak şart. okan buruk gibi bir hoca, avrupa'da iyi işler yapabilecek birçok hocadan daha fazla katkı sağlayacaktır. o yüzden kendisiyle en kısa sürede anlaşmanın, galatasaray için en doğru tercih olacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın