• 23
    geçen sezonun flaş ekiplerinden aston villa’yı sahasında 3-2 yenerek sezona* merhaba demiş ingiliz futbol takımı. ayaklara yere basan, sağlam iskeletli, hızlı kanatlara sahip bir ekip. ayrıca sakatlık yaşamazsa emmanuel dennis‘in de sezona damga vurması olası duruyor. kadro genişliğine de bakarsak öyle etebo'yla ozan'la* falan çökecek bir kadro derinliği yok, baya baya yeterli bir kadroları var, ozan da güzel bir ilave oldu mevcut kadroya. bunca dönen muhabbetlerin üzerine de şuraya kadrolarını iliştirelim:

    https://gss.gs/lUl.png

    oynadıkları oyundan bahsedersek topu üçüncü bölgeye hızlı taşıyıp etkili kanat oyuncularıyla kontra atak futbolu oynuyorlar ve bunu gayet iyi beceriyorlar. sahaya 4-1-4-1 formasyonu ile çıkıyorlar ve orta üçlü etebo*-kucka*-cleverley*’den oluşmakta. ben ozan’ın cleverley yerine tercih edilip transfer edildiğini düşünüyorum. çünkü kucka ve etebo ile orta sahaya sertlik katmaya çalışıyorlar ki özellikle kucka bu işi gayet iyi yapıyor, etebo ise defansif sorumluluklarının yanında savunma ile orta alanın bağlantısını kurmakla görevli bir izlenimim bıraktı ilk maçta. ayrıca zaman zaman da takımını geriden atağa sürükleyen isim olduğu ve savunmasını rahatlattığı anlara da şahitlik ettik. burada ozan’ın rolüyse oyunu iki yönüyle oynaması olup hem orta sahaya sertlik katıp takım savunmasını güçlendirmek hem de hücuma tempo katıp takımına avantaj sağlamak diye düşünüyorum. belki kreatif oyuncu eksikliği yaşayabilirler ama ozan’ın yine biraz durumu idare edeceğini eğer maç sıkışırsa da gidişata göre orta üçlüden birinin yerine cleverley, hughes* gibi isimlerin dahil olup maçın seyrine etki edeceklerini düşünüyorum.
    artık toparlarsak; oynadıkları futbol ve kadro derinliğinden ötürü watford'un bu sezon takip edilebilir bir ekip olduğunu düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın