resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 1551
    16 ağustos 2021 marcao kerem aktürkoğlu olayı özellikle satılmış fbjk medyası ve sosyal medyadaki kuş familyasından troller sayesinde öyle bir noktaya çekildi ki sanki marcao teixeira 35 yaşında, kerem de 17 yaşında ve üstelik marcao, kerem'in ağzını burnunu kırdı, kan revan içinde bıraktı kerem'i, yere yatırıp tekmeledi. böyle bir algı yaratıldı. sadece bu şekilde değil birçok algı yaratıldı. marcao'nun brezilyalı ve kerem'in türk olmasından dolayı ırkçılık yapıldı. hamaset yapılarak gereksiz milliyetçilik kasıldı. dünya üzerinde sahada kavga eden ilk iki takım arkadaşı gibi olay büyütüldü de büyütüldü. bunları sadece galatasaray'a zarar vermek için yaptılar.

    şimdi kerem sevdiğim bir oyuncumuz. sırf kerem var diye, henry onyekuru'nun transferini istememiş biriyim ben. yani marcao'yu veya kerem'i daha çok seviyorum gibi bir durum yok. kafadan ilk on bire yazdığım eşit değerde iki oyuncumuz. ikisi de bizim genç oyuncularımız ve ikisini de aynı şekilde seviyorum. bu olaydan sonra da sevmeye devam edeceğimi umut ediyorum. tabi iki taraftan biri olayı büyütmeye devam etmezse.

    bu olayda marcao'nun durumu belli. adam hata yaptı, özrünü diledi, savunmasını yapacak ve cezasını bekleyecek. ha özründe bana samimi gözüktü ama perde arkasını bilemem. kerem'e hala gıcıklık yapıyorsa marcao olayı büyütmeye devam ediyor demektir ve onun hakkındaki görüşüm değişir. fakat dediğim gibi özründe samimi göründü marcao. bu nedenle şimdilik marcao'yu kenara bırakıyorum.

    kerem'in olay hakkındaki tavrını merak ediyorum artık. malum marcao yabancı, kerem ise türk. kerem satılmış medyayı ve sosyal medyadaki trolleri çok daha rahat takip edebiliyor. bugüne kadar yapılan algıların sadece ve sadece galatasaray'a zarar vermek için yapıldığını görmüş olmalı. yoksa bu kadar temiz bir futbol iklimine sahip olsak şike ve ırkçılığı aklayan bir yer olmazdık de mi? emre belözoğlu, volkan demirel, gökhan töre ve hatta fatih terim ve arda turan gibi isimler hala futboldan para kazanamazdı de mi? ali koç merdivenlerden atlayarak taraftara saldırınca başkanlığı elinden alınırdı de mi? caner erkin dövenler kulübü arda, fabio bilica, semih şentürk ve anderson talisca'nın lisansları hemen iptal edilirdi de mi? bunların hiçbirinin olmadığı ülkede marcao'nun kellesinin gitmesine ön ayak olursa bu sefer kerem ile ilgili düşüncelerim değişecek.

    kerem'in bu olayda marcao'yu tahrik edip etmemiş olmasının benim için önemi yok. marcao hiçbir şekilde yapmaması gereken bir hareketi yapmıştır ve kerem yüzde yüz haklıdır. ancak affetmek bir erdemdir. yeri geldiğinde her zaman galatasaray ailesi diyerek atıp tutuyor bütün futbolcular. bakalım her aile içinde olabilecek bu tür bir tartışmada kendi duygu ve düşüncelerini mi ön planda tutacaklar, yoksa ailelerinin menfaatlerini mi? aslolan galatasaray'dır diyerek sosyal medyada beğeni kasmayı bilen oyuncular için bakalım gerçekten aslolan galatasaray mı?

    kerem genç bir oyuncu. ben kerem'in, fatih terim'in de yönlendirmeleriyle doğru olanı yapacağını düşünüyorum. kerem umarım beni yanıltmaz. takım arkadaşını fbjk tayfaya meze yapmaz.

    baba gündüz'ün dediği mükemmel sözleri bir daha hatırlatalım. galatasaray bir his takımıdır. renklerine aşık birbirlerini seven futbolcuların takımıdır. galatasaray feragat ve fedakarlıklarla çalışacak futbolcuların takımıdır. galatasaray şımarıkları, kendini beğenmişleri, yalnız kendini düşünenleri sevmez. kısacası galatasaray, bir halatı hep birlikte çekenlerin, hep birlikte üzülüp, hep beraber sevinmesini bilenlerin takımıdır. marcao ile kerem'in yaşadığı olay birbirlerini sevmedikleri manasına gelmez. hiç mi en yakın dostunuzla kavga etmediniz? marcao ile kerem'in yaşadığı olay şımarık olduklarını göstermez ki olay takımın iyiliğini düşündüklerinden çıktı. marcao bir hata yaptı ki insandır, şaşar beşer. kerem de yalnız kendini düşünmeyecektir. marcao ve tüm takım arkadaşları ile birlikte hep birlikte üzülüp, hep birlikte sevinmeye devam edeceklerdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın