resim
Marcos do Nascimento Teixeira
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.85
Uyruk:Brezilya
  • 3318
    takım arakdaşına her ne şartta olursa olsun kafa atmaması gerekirdi. bunun cezası kesilmeli ve cezanın ne olacağına yönetim ile teknik ekip karar vermeli. ancak şunlar da unutulmamalı;

    1- marcao kimseyi dövmedi

    2- marcao kimseye yumruk atmayı denemedi.

    3- marcao koşarak kerem'e fırça atmak için geldi, ama şansızlık ama tesadüf tam dibine akdar gelmişken kerem yine sus işareti yaptı ki başta marcao'yu sinirlendiren şey zaten buydu. bunun fırçasını atmak için 40 metre jogging(depar değil onun adı) ile kerem'in yanına gelmişken aynı hareketi bir daha gördü ve sinirlenip kafa attı ki yaralayıcı bir kafa değildi. kerem bunun üzerine sol kolunu marcao'nun boynuna doğru uzattı ki bunu refleks olarak bile yapmış olabilirsin. marcao da o sinirle arkadaşının koluna vurdu, defalarca kez izledim, kesinlikle yüzüne yumruk sallamadı, kendisine uzanan ve dokunan kolaydı hareketi.

    4- biz saha içinde lider oyuncu, takımı yönlendirecek oyuncu istiyor muyuz? evet. marcao bu takımın 3. kaptanı değil mi? evet. sahada o an muslera olmasa, arda da olmadığı için marcao kaptan çıkmayacak mı? evet. bir kaptanın ve dahası taktiksel anlamda da oyun kuruculardan biri olan bir adamın, kendi tarafında önde oynayan oyuncuyu taktiksel anlamda uyarma hakkı var mıdır yok mudur? yoksa eğer kerem sus demekte haklıdır. yok eğer uyarabilirse o zaman kerem sus demeyecek. tabii burada marcao'nun uyarma üslubu da önemli. duymadık, bilmiyoruz ne dediğini ama geniş açıdan hareketlerine bakınca sadece taktiksel anlamda, pozisyon anlamında uyarılarmış gibi anlaşılıyor. aşırı bir tepkisi, bir sitemi falan görünmüyor en azından görüntülerde.

    5- bu takımın stoperlerine çok fazla yük bindiğini defalarca kez yazdım. bunun en büyük nedenlerinden biri ileride kolay kaybedilen toplar. keza stoperler savunmadan topu çıkarırken de zorlanıyorlar. sanırım bunlarda da hemfikiriz. bu bağlamda marcao'nun öndeki oyuncuşarı uyarma hakkı benim nazarımda zaten oldukça fazla.

    tüm bunlar düşününce olay anında çok kızsam ve başlığına ''yolun açık olsun paşam'' yazsam da (ki bunu yazarken ben kerem'e yumruk savurduğun düşünüyordum) sakin kafayla düşününce, maçı ve pozisyonu tekrar izleyince, basında marcao'ya yönelik linç girişimini de görünce fikrim değişti. hala kulübün her kararına saygılıyım, hala yönetim ve teknik ekip kadro dışı bırakalım ya da satalım derse o kararın arkasındayım. ama bana göre hak ettiği ceza oynamayacağı maç sayısı kadar ücretin kesintisidir artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın