resim
Halil İbrahim Dervişoğlu
Takım:Hatayspor
Mevki:Santrfor
Yaş:24
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 834
    mostafa mohamed çok iyi bir bitirici ama komple bir santrafor değil. halil ise kötü bir bitirici olmasına rağmen, geri kalan hemen hemen her şeyi yapabiliyor. aralarındaki en büyük fark bu.
    bitiriciliği kötü olan santrafor mu olur dediğinizi duyar gibiyim. zaten halil bu yönünü geliştirdiği an diğer özellikleriyle birlikte çok özel bir oyuncu olabilir.
    halil'in fundamentalı çok sağlam olduğu için mohamed'e göre çok şanslı.
    çünkü bitiricilik belki de en kolay geliştirilecek özelliklerden biri. ama duvar olma, oyunu açma, tekte oynama, dar alanda çalım atma gibi beceriler altyapıda kazanılmadıysa, daha sonradan geliştirmek bir hayli zor oluyor.
    mohamed'in şu anda yaşadığı problem tam olarak bu. yoksa ceza sahasına koyup, ona top taşısak, her maç skor yapar zaten.
    hoca burak yılmaz'ın prime döneminde bile ondan yukarıda saydığım şeyleri istiyordu. burak'ın topu kontrol edeyim derken ayağından 3 metre aştığını da hatırlıyoruz. bu yüzden şampiyonlar ligi'nde çılgın atmasına rağmen top class takımlara gidemedi.
    adam 35'inde öğrendi bunları. mohamed daha erken öğrenirse kariyeri çok farklı yerlere gider. ama halil'e göre çok daha fazla çalışması lazım. halil'in mevcut özelliklerini geliştirip, bitiriciliğini de mükemmel seviyeye getirmesi lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın