resim
Gedson Carvalho Fernandes
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.83
Uyruk:Portekiz
  • 1469
    galatasaray için kolaycı bir çözümdür. "gedson gelecek dertler bitecek". kendi oyuncumuzu yetiştiremiyoruz, sonra böyle oyuncular için diğer kulüplerin kapısında yatıyoruz. bu çocuk henüz 22 yaşında 146 maça çıktı. bizde messi kabiliyetinde futbolcumuz olsa bu kadar çok maça çıkamaz(sakatlık vs. çok ekstrem durumlar olmazsa). böyle transferler yapalım tabii ki, yapmayalım demiyorum. her oyuncuyu kendimiz yetiştiremeyiz. bu tarz transferler şart ama kulübün oyuncu yapılanması hakkındaki hareketlerini doğru da bulmuyorum, samimi de. sen kendi oyuncun için 25 yaşına kadar bekliyorsun, kerem gibi şanslıysa 22 yaşında oynatmaya başlıyorsun. sonra avrupa'dan bulduğun 20 küsür yaşında yüz küsür maç oynayan hazır genç futbolcuya çok potansiyelli, bizden böyle hazır futbolcu çıkmıyor diyorsun. o avrupa'daki kulüpler sen günü kurtarmak için 35 yaşındaki futbolcuyu oynatırken genç oyuncuların gelişimi için risk alıyor, oyuncu henüz ham durumdayken sahaya sürüyor. sen de "aaa bu oyuncu gencecik ama hazır" diye konmaya çalışıyorsun. onyekuru 24 yaşına yeni girdi ve 167 maça çıktı. bizde oynamadan önce de gencecik yaşında yaklaşık 100 maça çıkmıştı. sen oyuncunu alt yapıda çürüt, sonra hazır değiller diye oynatma. ne olacak gedson uzun süreli bir sakatlık geçirirse? dertler yine ortaya çıkacak. kimi oynatacağız yerine? bunları düşünen yok.

    biz oyuncu odaklı bir anlayış içindeyiz. sistem, oyuncu yetiştiriciliği gibi konularda gelişim kaydetmediğimiz sürece psv, ajax, benfica gibi kulüpleri ve o kulüplerde oynayan genç futbolcuları kıskanmaya devam edeceğiz. o 19 yaşında hazır diye oyuncularımızı karşılaştırdığınız/yücelttiğiniz psv'nin oyuncusu noni madueke şimdiden 40 tane maça çıkmış durumda(u17, u19 vs. maçlarını saymadım). 21 yaşına geldiğinde sakatlık vs. olmazsa 100 maç barajını aşmış olacak. biz hala süper lig'de maça çıkmamış 21 yaşındaki atalay'ı oynatacağız. iyi ki geçen sene kiralandı da maç yüzü gördü çocuk. 1. lig'e gönderilmese 60 tane maça çıkmış olacaktı, onların da tamamı u19 ve u21 maçları. yunus akgün de aynı şekilde. geçen sene adana demirspor'da(1. ligde) 32 maça çıktı. 60 küsür maç kalıyor onlar da genç ligleri. galatasaray'da 16 maça çıkmış ligde, toplam 188 dakika. toplasan 2 maç oynatmışız. örneklerin tamamı bu şekilde. sabaha kadar konuşuruz böyle.

    gedson gelsin gelmesine de galatasaray'ın sorunları farklı gördüğünüz gibi. gedson gelse dertler bitecekmiş gibi konuşuluyor ama bitmeyecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın