• 3789
    geçen sene çok hakem kıyağı gördükleri için bu sene şampiyon olmalarına müsaade edilmeyecektir. fakat oynadıkları oyunda iki tane özellik var ve bunlar sayesinde uzun süre şampiyonluk yarışında olacaklarını düşünüyorum:

    merkez ortasaha oyuncuları (önlibero dahil) her fırsatta rakip cezasahasına koşu yapıyor. bizim ortasaha oyuncularımıza göre çok daha ofansif oynuyorlar, sahanın her yerine deplase oluyorlar. bu şekilde topun etrafındaki beşiktaşlı sayısı rakip takımdan minimum bir kişi daha fazla oluyor.

    rakip takım atak yaparken santrfor dahil herkes geri koşuyor. hem merkez ortasaha oyuncuları hem de kanat oyuncuları, nerede olurlarsa olsunlar kendi cezasahalarına kadar geri koşup defansif gayret gösteriyorlar. güya koşmuyor denen ghezzal bile kendi kalesinin aut çizgisine kadar bekini kovalıyor. bizim kanat oyuncularımızda böyle bir defansif gayret sadece kerem'de var.

    bunlar daha ilk bakışta göze çarpan, beşiktaş'ın yaptığı ama bizim yapmadığımız işler. bu sayede anadolu takımlarını kolaylıkla yeniyorlar, biz ise kilit açmakta zorlanıyoruz. son derbide* bize kafa tutacak kaliteleri olmadığı ortaya çıktı ama anadolu takımlarını ezip geçmek için beşiktaş'ın oyunu iyi bir metod.
App Store'dan indirin Google Play'den alın