resim
Victor Enok Nelsson
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:25
Boy:1.85
Uyruk:Danimarka
  • 166
    yatırım yapmamızın mantığını anlamadığım oyuncu. yanlış anlaşılmasın, oyuncunun potansiyeline söylenecek bir şey yok.

    ama ortada bir yabancı sınırı gerçeği var. federasyon başkanı ikide bir çıkıp kararı değiştirmeyeceklerini söylüyor. maça çıkmayız diyen 4 büyük kulüp de koşa koşa ibra etti kendisini. (çekimser kalmak da ibra etmektir de facto olarak)

    3 sene içinde yabancı sınırı saha içinde 6’ya düşecek. yatırım yaptığımız, 3 sene ya da daha fazla kontratı olan, ya da yerinin yerliyle ikamesi zor oyuncular aşağıda;

    - muslera: 3 yıl için 7,5 milyon euro kontratı var. zaten efsane gözüyle baktığımız ve kolay vazgeçilmeyecek bir isim, yerli kaleci konusunda da sicilimiz malum
    - marcao: iyi teklif gelse ve satılsa bile marcao gibi oyun kurabilen, sol ayaklı sol stoperi dünyada bulmak zorken, yerlisini bulmak imkansıza yakın
    - sacha boey: muhtemelen sınır arttıkça ilk vazgeçilen isimlerden biri olacak ama ucuza iyi bir potansiyeli mahvedeceğiz saçma sınır yüzünden.
    - p.v. aanholt: 3 sene için, vergisi vs. 6 milyon euro’nun üzerinde para bağladık. onun dışında yerli sol bek yok zaten, mecburen oynatacağız.
    - cicaldau: 6,5 milyon euro bonservis verdik.
    - gedson: henüz oyuncumuz değil ama hoca dahil bütün herkesin en çok istediği isim. ki o olmazsa bile yabancı alternatif konuşuluyor.
    - muhammed/ diagne: muhammed’i kazanmak ayrı konu ama buraya alabileceğin tek yerli halil. muhammed’den vazgeçip, halil-enis gibi radikal bir rotasyona geçmediğin sürece burada da bir yabancı hakkı kullanıyorsun.
    - sağ açık: ister feghouli oynasın, ister sol ayaklı oyun kurucu kanat alınsın. burası da yabancı kontenjanı işgal ediyor. zaten cengiz dışında bir kanat oyuncusu da yok yerli, onu da alamazsın.

    yukarıda yerli ile ikame edemeyeceğin ya da çok para harcadığın 8 tane mevki/oyuncu var. 2 sene sonra sahaya 6 yabancı ile çıkacaksın. 2 mevkide yaptığın yatırımın, aldığın oyuncunun karşılığını alamayacaksın.

    hal böyleyken nellson’a yatırım yapmak bana planlama hatası gibi geliyor. oraya yerli oyuncu kovalayıp, arada ışık kaan’ı denemeliydik. nellson muhtemelen ışık kaan’dan daha potansiyelli, alabileceğimiz yerli stoperlerden daha iyi oyuncu ama gerçekler ortada. eboue de tarık ya da veysel’den daha iyi bekti. ama biz eboue’ye boş yere para ödemek zorunda kaldık yabancı sınırı yüzünden.

    nihayetinde umarım şu yabancı sınırını bir an önce düzelttirecek adımlar atarlar. yoksa seneye de yerli planlamasını konuşmaya başlarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın