resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 2971
    inanılmaz komik eleştirilerin nesnesi olmuş oyuncu. şu eksende cümleler çok sık dönüyor: "hoca yine bit oyuncuyu çöp etti, yeni transfer istiyor", " 8 milyon verdirdiği adamın üstüne bi 7 milyon daha verdiriyor". hani şuan terim'e karşı müthiş bir kamuoyu var ya diğer pek çok konuda yapıldığı gibi nereden vursam kardır görüşü. biri de çıkıp bunu söyleyince eleştiri yapma hakkımı elimden alamazsınız deyip işin içinden çıkıyor.

    yahu bu adamı terim aldırdı. ilk sezon şampiyonluğa çok iyi katkı verdi. sonra mbappe'yi bile yamulttu. ve daha sonra sakatlandı. yanlış tedavi yapıldı. bir senesi çöp oldu. ve bu arkadaş geçen sene baya süre aldı. keşke devamını büyük harfle yazma fırsatım olsa. ve luyindama geçen sene hiç değilse bi 10 puanımızı kendisi aldı bizden. bu ayağının kötülüğü falan da değil yani, defansif yaptığı saçma sapan hatalardan. şimdi diyebilirsiniz ki, olsun rehabilite edilmesi için biraz daha beklenebilir, nelsson'a verilecek para hücuma harcanabilir. makul bir görüş, kimse neden diyorsun demez. karşı argüman olarak hoca ayağı temiz stoper istiyor dersin seviyeli bir tartışma sürer gider güzelce..

    ama şimdi luyindama'yı ne hoca çöp etti ne antreman sistemi ne ona gösterilen sabırsızlık. bi dünya fahiş hata yaptı. böyle de bir tasarruf alınmış. hoca hata yapanı oynatmaya devam edince "evladı" deniyor, kesince de sabretmedi deniyor. bakın bugün sürekli oynatılıyor diye kızılan emre akbaba'ya 2018'de 2019'da oynatılmıyor diye kızıyordu. ve akbaba pek de iyi topçu değil diyen, bizim oyunumuzda hele hiç işi yok diyen tek tük kişiydik.

    aynısı mostafa'ya da yapılıyor ve çok yorucu. şuan ters bir rüzgar var diye fırsat bu fırsat yalan yanlış ajandalar sokuluyor. ve böyle değil diyen de biat, eleştiri diye topluca bastırılıyor. daha sezon başında 3 (üç) resmi maç oynadık. 40 tane var daha. her maça, her tercihe etiket ve komplo teorisi yapıştırırsak bu takımın başarılı olacağı varsa da olamaz. kopan maçta 20 dakika oynadı diye arda'ya sövmeler, babel'le başladı diye evlat demeler... artık işler kötü giderken o an tercih edilmeyenin tercih edilse daha iyi sonuç vereceği ilkel düşüncesinden kopmak gerekiyor. daha kötü de olabilir ve ortalığı yangın yerine çevirmek dışında hiçbir işlevselliği yok.

    "galatasaray 1-0 mağlup. kim oynuyor aytaç, kim yedek atalay." >> 10 yılda bir genç yetiştirememiş hoca evlatçılık yapıp sabote ediyor.

    "galatasaray 1-0 mağlup. kim oynuyor atalay, kim yedek aytaç." >> madem aytaç'a o kadar para verdik, böyle bir maçta neden yedek? yiğit gökoğlanlar, muğdatlar bitmiyor...

    esas eleştiri kültürüne zarar veren bu. çünkü ne olduğu ile ilgilenilmiyor, sonuca göre hikaye yazılıyor.

    biraz sağduyu lütfen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın