resim
Victor Enok Nelsson
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:25
Boy:1.85
Uyruk:Danimarka
  • 92
    victor nelsson yaklaşık iki senedir ara sıra takip ettiğim ve dolayısıyla hakkında naçizane birkaç yorum yapabileceğim bir oyuncu. kendisini keşfettiğim yer football manager 2020.

    oyunda karşıma çıktıktan sonra kendisini transfer etmiş ve geliştirip iyi fiyata avrupa'ya satmıştım. bende oluşturduğu sempati ve stoperlere olan özel ilgim nedeniyle takibe aldım. burada oyuncuyu tanıyan arkadaşlar hakkında detaylı bilgiler vermişler o yüzden biraz daha özgün ve kısa yorumlamaya çalışacağım.

    çok erken yaştan itibaren as takımda istikrarlı bir şekilde oynuyor. yani oynadığı maç sayısı çoğu oyuncunun 26-27 yaşlarında ancak ulaşabileceği bir sayı. bu sebeple yaşına rağmen tecrübeli bir oyuncu ki, profil itibariyle olgun bir oyun karakteri var. mental anlamda şaşırtıcı derecede iyi. kuzey avrupalı olması nedeniyle çok şaşırtıcı değilmiş gibi görünse de 22 yaşında bir oyuncunun zihinsel olarak neredeyse tomas ujfalusi kadar güçlü olması çok fazla rastlanan bir şey değil. defansif farkındalığı yüksek, bir stoper için çok önemli bir özellik olan önsezisi ve buna bağlı olarak reaksiyonu iyi. hava hakimiyeti sıçrama ve zamanlama özellikleri sebebiyle savunma toplarında iyi, hücum toplarında ortalama.

    bizim için kritik olan geriden oyun kurma konusunda ise net olarak söylemek gerekirse 'ortalama üstü' bir stoper. daha iyi açıklamak gerekirse luyindama'dan çok daha iyi, marcao'dan bir kademe kötü. fakat yeterli mi, kesinlikle yeterli. en önemli eksiği hantallığı denebilir. belki çok yavaş bir oyuncu değil, aşağı yukarı marcao kadar yani idare edecek bir hıza sahip ama yapı itibariyle bir tık hantallığı var. o açığını da genelde hamle zamanlaması ve oyun bilgisiyle kapattığı için çok sorun yaratacağını sanmıyorum.

    özetlemek gerekirse, genç ama oldukça tecrübeli, savunma anlayışı iyi, doğuştan liderlik özelliklerine sahip ve pas oyununa uygun bir oyuncu transfer ettik. gelişimini sürdüreceğini ve bizden en az bir seviye yukarı sıçrayış yapacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın