• 21
    bir kulübü batıracağına inanmıyorum. yani sen ingiltere ligindeki bir takım gibi -ki orada gelirler çok yüksek olduğundan ciddi bir enflasyon var bence futbolcu piyasasında- biraz sivrilen adama 30 40 milyon eurolar vermeyeceksin sonuçta. galatasaray'da bu günlere bence ödediği bonservislerle değil, yüksek maaşlarla gelmiştir ne yazık ki. çünkü yüksek maaş verdiğin adamı hiçbir şekilde elden çıkaramıyorsun. teklif gelse de gitmiyor adam. oysaki bonservisi türkiye standartları için ne kadar yüksek olsa da biraz performans veren adam zaten benzer paralara satılabiliyor.

    luyindama örneğinden gidelim, 8 milyon euroya aldık, 2 sene oynattık ve kontratı sezon sonu bitmiyor da 3 sene daha bizimle ama memnun değiliz diye düşünelim. 2 3 milyon euroya en kötü yine satarsın yurt dışına. adam da burada kazanacağını orada kazanacağından gider zaten. en somut örneklerinden birini amrabat ile yaşadık ki bence maaşı yine de yüksekti ya neyse. adamdan ettiğimiz zarar 2 3 milyon eurodur en fazla. üstelik beklediğimizin çok altında bir katkı sunabilmişti. o transferi 3 milyon euro bonservis, 3 milyon euro 4 yıllık sözleşme ile yapmış olsaydık eğer zarar çok daha büyük olurdu çünkü kimse o maaşı vermezdi amrabat'a ve amrabat da biraz parayı seven bir adamsa 4 sene boyunca 12 milyon euronu alır keyfine bakardı.

    tüm bunların ötesinde yüksek maaş vermek takım içi dengelere de zarar veren bir durum. ayrıca oyuncunun gelişmesini de durduruyor bana kalırsa. adam zaten mis gibi kulüp, şehir güzel, kazanç iyi diyerek hedefsiz kalıyor, oynatmazlarsa oynatmasınlar diyor. oysaki daha fazla kazanmayı arzulaması lazım, nihayetinde para için yapılan bir meslek bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın