resim
Berkan İsmail Kutlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:26
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 255
    ihtiyacı olan şey daha yaratıcı bir orta saha ya da daha iyi partnerler değil daha organize bir takım ve daha iyi bir saha için dizlim, görev dağılımıdır. bakın ben geçen sezon kaydettiğimiz bir podcastte şöyle bir cümle kurdum; ''gedson fazla iyi oynuyor. bir oyuncunun oynamaması gerektiği kadar iyi oynuyor. bu bir sorunun göstergesidir çünkü dünyada hem savunmada bu kadar aktif olup da hem de hücumda bu düzey etkili olan(özellikle top dağıtma ve top çıkarma) bir oyuncu bulamazsın. bu diğer oyuncuların ne kadar kötü olduğunun ve gedson'un üst düzey bireysel yetenekleri ile onlardan ayrıldığının bir göstergesidir. seneye oraya bir gedson daha bulamazsın.''

    bir süre sonra bu çocuk bu organizasyon eksikliğinde geri gider. çünkü bu adama iyi oynuyor denmesi için bu adamın her şeyi yapabilmesi lazım. savunmadan top alacak, sırtı dönük alacak bazen ve yüzünü dönecek, top dağıtacak, hücuma katılacak, adam geçecek, ara pası atacak, orta yapacak ve top rakipteyken de top çalacak. bunların hepsini iyi düzeyde yapabilen oyuncu dünyada sınırlı sayıdadır. melo bile bunları her zaman üst düzey yapamıyordu. ben melo'nun ıslıklandığını bile hatırlarım bir sezonun başlarında ki o melo yetenek olarak zaten real madrid, barcelona, city seviyesinde bir adamdı.

    5 ağustos 2021 galatasaray st johnstone maçında biz aytaç'a neden gömüyoruz? çünkü sırtı dönük top aldığında, geride top aldığında hatalar yaptı. oysaki yanlış görmediysem aynı aytaç ilk 10 dakikaya 2 asist sığdıracaktı neredeyse. yani sen oyunculardan yetenekleri doğrultusunda bir şeyler istersen ve takımın da iyiyse, kaliteliyse o oyuncular iyi gözükürler. ama sen messi'yi sol beke koyarsan mesela messi de özellikle top rakipteyken berbat bir oyuncuya dönüşür. fatih hoca 3 senedir berbat bir oyunda ısrar ediyor. ve saha içi çözüm üretmek yerine sürekli oyuncu değiştiriyor. isimler değişiyor ama sahada olan biten hep aynı. allah aşkınıza bunca adamın hepsi kötü olabilir mi? acaba oyun planı hatalı ya da hatalı olmasa bile galatasaray oyuncu kadrosunun çok üzerinde bir kaliteye uygun olabilir mi? rijkaard bam üçlüsüyle xavi iniesta oyunu oynamaya kalkınca ne olmuştu bir hatırlayın. işte fatih hoca da öyle bir şeyde üstelik de 3 senedir ısrarcı. oysaki galatasaray bu kadar kötü bir takım değil, bu oyuncular bu kadar kabiliyetsiz değiller. hele hele 5 ağustos 2021 galatasaray st johnstone maçında rakibe üstünlük kuramayacak kadar kabiliyetsiz hiç değiller. ancak bu oyunculardan muhtemelen içlerinden bazılarının da zerre inanmadığı bir oyunu oynamaları isteniyor yıllardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın