resim
Boško Kajganić
Mevki:Kaleci
Doğum:01.01.1949
Ölüm:21.11.1977 (28)
Uyruk:Sırbistan
  • 6
    uzun zamandır kafamı kurcalayıp duruyordu. 20 kasım 1977 de samsun da oynanan deplasman maçında son dakika penaltısını da engelleyip maçın 0-0 bitmesini sağlayarak olay yaratmıştı. ertesi gün silivri/selimpaşa dolaylarında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti. arabası hatalı sollama nedeni ile karşıdan gelen otobüsle çarpışıp paramparça olmuştu.

    arabada yalnız değildi. araba'daki diğer insan o zaman otomobil'den burnu kanamadan çıkmıştı. o kişi gazeteci yahya vatansever dir.

    bir de; bu abimiz de klasik fenerbahçe uğursuzluğumuzdan nasibini almış ve kalemizde yer aldığı 5 maçta sadece 1 mağlubiyet ile tanışmış olup, fenerbahçe den boktan 2 gol yiyerek yenilgimizin mimarlarından olmuştur. o aralar seri halde üst üste fenerbahçe'ye yenilmekteydik. bu 2-0 lık yenilgi de sonunda o zamanki teknik direktörümüz allison'un kovulmasına neden olmuştu.

    son olarak;
    bu link kajganic'in ölümünden sonraki maçta çekilen fotoğraf. tesadüfen rastladım. kaleci nihat'ın (bkz: nihat akbay) kaleci forması'nın önünde kajganic yazılı ve tüm futbolcuların kollarında siyah bant var.
    http://www.mackolikler.com/...aray-1977-takimi.jpg

    edit:
    ayakta üzerine isim yazılmamış olarak cüneyt ile müfit'in arsında duran güngör tekin
    oturanlar -sırası ile- erdoğan, zafer, öner, yaşareviç, gürcan
App Store'dan indirin Google Play'den alın