• 2
    2020 tokyo olimpiyatları'nda sıfır çekerek elenmesi hakkında internette "bilerek ağırlıkları kaldıramadı" şeklinde iddialar dolanan trans kadın halterci. zira başarısız olmasının ardından olay trans aktivistler tarafından "gördünüz mü cis kadınlara karşı hiçbir avantajı yokmuş" şeklinde yorumlandı; sanki cinsiyet değiştirmesinden sonra kadınlar halterde yeni zelanda rekorlarını kırıp madalya üstüne madalya almamış gibi. malum, erkekler kategorisinde yarışırken son derece vasat bir sporcuymuş kendisi.

    post-truth çağındayız ve bu konuda da herkes kendi cephesinden inanmak istediğine inanıyor. ben transların da hukuk önünde her türlü haklarının korunması ve eşit müdahale görmesini savunan bir insan olarak bu konuya çekinceyle yaklaşıyorum. çünkü sporun özünde rekabet vardır ve bu rekabete halel getirecek her türlü eylemin önüne geçilmelidir.

    nihayetinde hubbard'ın daha önce rahatlıkla kaldırdığı ağırlıkları olimpiyatlarda kaldıramama sebebi psikolojik de olabilir, hormonal dengesizlik kaynaklı da. hatta gerçekten de ileride transların kadın kategorisinde yarışmasının yolunu açmak için işe koyulmuş bir büyük oyunun parçası da.*

    ülkemizde bin türlü sorunla boğuşuyorken bu mesele bize çok uzak gelebilir ama meselenin zamanla batı dünyasında daha fazla tartışılacağı ve zamanla birtakım aktivistler tarafından türkiye'ye de taşınacağı kesin. son olarak bbc, hubbard'ın cinsiyetiyle ilgili yorum yapan twitter kullanıcılarını bloklayacağını duyurmuş ki batı'nın sözde çok savunduğu ifade özgürlüğüne bakış açısını da gösteriyor bu olay.

    https://twitter.com/.../1421893701031301124
App Store'dan indirin Google Play'den alın