• 218
    tokyo 2020 de yarı final maçında kübalı nunez lopez'e 2-0 yenilerek altın madalya şansını kaybettiği maç ile ilgili büyük hayal kırıklığı yaratan güreşçi.

    evet rakibi grekoromen stil 130 kg efsanesi, evet son 2 olimpiyatta da 1 kez yarı finalde 1 kez finalde yine aynı rakibe yenilmişti ancak daha önce rakibini yendiği de olmuştu ki bu maçta da çok net şanslar yakaladı.

    güreşte maç puan olarak berabere biterse son puanı alan kazanıyor.

    maçın ilk devresinde rıza pasif güreş nedeni ile 1-0 geriye düşmüş yer oyununda rakibi rıza'yı çırpsa bile yapılan itiraz da ayağını kullandığı görüldü puan geri alındı. ikinci yarı da yapılması gereken basitti aktif olarak güreş gösterecek ve pasif kararı ile 1-1 yakalanacak ve yerde puan aranacaktı. yerde puan alamasa bile son puan avantajı korunup maç kazanılacaktı. ancak ikinci yarıda da pasif kararı rıza'ya çıktı ve 2-0 oldu maç ama kübalı güreşçi gerek yorulması gerek riske girmemek için yerde oyun bile aramadı ama ilk şans böylece kaçmıştı.

    sonrasında ise kübalı defans yaparken oyun aramadığı için pasif kararı çıktı ancak maçlarda 3. pasif kararlarına puan verilmiyor. yine de rıza basit bir çırpma ile 2-2 yapıp maçı kazanabilirdi. rakibini başlasa bile gücünü alıp çırpamadı ve böylece yenilmiş oldu.

    2016 da sadece 5 dk minderde kalıp teknik üstünlüklere tuşla finale gelip, maçın başında atak başlamak isterken bir anda 4-0 geriye düşmesi ile kaybetmişti rakibine ama orada bile bu maçtan daha etkili görünmüştü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın