resim
Olimpiu Vasile Moruţan
Takım:Ankaragücü
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Romanya
  • 201
    kendisinin -muhtemelen- romanya milli takımında henüz oynamamasının sebebi oynadığı bölgedeki oyuncu bolluğu. kendisi 22 yaşında, romanya'nın son iki maçına baktım. birinde sağ açıkta dennis man oynamış, o da 22 yaşında ama gereken patlamayı yapmış, şu an transfermarkt değeri 10 milyon euro görünen ve parma'da oynayan bir oyuncu. diğerinde ise ianis hagi oynamış, hepimiz biliyoruz zaten.

    yani romanya milli takımını küçümsüyoruz da, o bölgede oldukça pahalı ve evet morutan'a göre daha olmuş sayılabilecek oyuncuları var. bizim kerem de oynayamadı euro 2020'de, yerine kenan karaman falan oynadı. taylan oynamadı, yerine ozan, dorukhan falan oynadı.

    10 milyon eder mi etmez mi bilmiyorum. o konuya temkinli yaklaşmak tarafındayım.

    fakat fatih terim'in uzun süredir takip ettiğimiz bir oyuncu dediğine göre bilmediğim konularda ahkam kesmek yerine beklemeyi tercih ediyorum.

    artı olarak söylemek gerekirse de, oyunculara verilen bonservise değil, maaşa acıma tarafındayım. oyuncunun performansı ve oyuncuyu satma ihtimaliniz verdiğiniz maaş yüzünden çok negatif etki edebiliyor. e olmuş oyuncuları da iyi maaş vermeden getiremiyorsunuz.

    oyuncuya takriben biraz daha yüksek bir bonservis verirseniz onu çıkarmak daha kolay. bugün morutan'ı 3 milyon euro'ya alıp kendisine de 3.5 milyon euro maaş versek kaybımız çok daha büyük olabilir. hem kötü performansta sözleşmeden çıkamayız, hem 5 sene o parayı vermeye devam ederiz, hem de oyuncuyu satamadığımız için bonservis katkısı alamayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın