resim
Patrick John Miguel van Aanholt
Takım:PSV Eindhoven
Mevki:Sol Bek
Yaş:33
Boy:1.76
Uyruk:Hollanda
  • 169
    1990 doğumlu sol bekimiz. öncelikle hoş geldi, transfer olduğu gün kendisi hakkında detaylı bir analizimi paylaşacağımı belirtmiştim. başlayalım.

    öncelikle sözleşme senesinin doğru olmadığını düşünüyorum ama süreç bizi yanıltabilir diye umuyorum. 3 yıl değil, 2 yıl imzalanmalıydı ancak kendisi de uzun süre bu konuda diretmiştir diye düşünüyorum. sonuçta bonservisi elinde, nasyonel bir futbolcu alıyorsunuz, bunun da bir bedeli var ki bu da +1 sene olmuş gibi görünüyor.

    den bosch altyapısı ve ardından psvakademisine geçişle başlayan ardından serüven ingiltere'de uzunca süre devam etti.
    chelsea semalarında iken birçok futbolcu gibi geleceği parlak göründü, denendi ve yine birçoğu gibi ingiltere'nin vasat altı takımlarına kiralandı (coventry, wigan, leicester, newcastle gibi) hatta yine 1 senelik de vitesse yolu göründü kendisine.
    sonrasında bakıldı ki top seviye futbolcu olmayacak, ki o dönem chelsea'nin yaşadığı buhranı da buna etken olarak görebiliriz, yolu tamamen ingiltere'de gezgin olmak yerine sağlamlaştı. 3 sene sunderland, 4 sene crystal palace dönemi.

    sürekli oynayan, premier ligde 213 civarında resmi maç oynamış, 10 maçta 1 gol, 15 maçta 1 asist ortalamasıyla oynamış. bu da senede 3-4 gol, 2-3 asiste tekabul ediyor.

    aslında performans olarak düşündüğümüzde yedlin'den önde görüyoruz kendisini, tipik bir eboue benzeri transferimiz diye düşünüyorum. kısmen de bu transferi fırsat transferi olarak görüyorum. çünkü patrick'in ingilterede muhakkak bir takım bulacağını biliyoruz ki burada da ekonomi devreye girmiştir diye düşünüyorum.

    kendisine premier lig veya championship'ten gelen teklifler 1 milyon civarındadır diye tahmin ediyorum, burada daha yüksek kontrat aldı ve geldi.

    kendisinden ne beklemeliyiz, ne alabiliriz üzerine konuşursak;

    çok hızlı ve atletik bir oyuncu öncelikle, hızlı ve patlayıcı özelliği var. kanat bindirmeleri yapabiliyor ve top ayağındayken gidip gelebiliyor. ortaları genellikle ortadan açtığını görüyoruz. biraz garip bir örnek olacak ama "atanmış carole" diyebiliriz :) carole'den olmasını beklediğimiz versiyon patrick işte. carole ile kıyaslamadım elbette sadece potansiyel olarak bahsettim.

    olumsuz kısımdan bakacak olursak da elbette ki defansı daha zayıf hücumuna göre. ingiltere'de küçük takımlarda da oynadığı için defans algısının yüksek olduğunu varsayabiliriz, crystal ki çok sağlam defansif bir kadroya sahipti. basit pas hataları yapabildiğini biliyorum, oyuna kafasını çok fazla vermemesinden kaynaklı olabilir, sağlam oyuncu ama her zaman yüzde yüz konstantre değil, bu da hatalara sebep olabiliyor.

    marcao'yla uyumu da çok önemli bir nokta. ligin en teknik ve pasör stoperi ile birlikte oynayacak, saracchi de bunun rahatlığıyla çok gidebiliyordu. van aanholt da çok fazla gidebilecek, umarım da marcao ile iyi anlaşırlar.

    ingilizcesi ve anadiliyle takıma fazlaca uyum da sağlayacaktır, ömer bayram- babel gibi arkadaşlıklar da kuracaktır. (buna halil de eklenebilir)

    büyük takım görmüş, ingiltere'de yıllarca oynamış, milli takımda performans vermiş, uluslararası bir oyuncu aldık. alacağımız belli, vereceğimiz belli. zaman zaman 8-9 oynayacak, zaman zaman 6-7 oynayacak. inşallah hep iyi halini görürüz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın