• 10
    oyun kurulumunda stoperler tarafından desteklenmesi gereken orta sahadır. sol tamam gibi, marcao ve aanholt yeterli desteği verir diye düşünüyorum ancak sağ defans ayrı bir hikaye. herkes sacha'nın oyun kurulumundaki eksiklerinden bahsediyor. 21 yaşına daha girmemiş bir oyuncu için normal zaten. luyindama zaten herkesin malumu rakip yerine oyun kuruyor sayılır. oraya ayağı çok iyi bir stoper alınması lazım. bakın idare eder değil çok iyi bir oyun kurucu lazım. görüldüğü üzere ilk iş olarak bu tanıma uyan ve alabileceğimiz türk oyuncu olan kaan ayhan'a yöneldik. tabi sassuolo türk futboluna biz türklerden daha hakim* olduğu için kazık bir fiyat çektiler. min-jae kim ve anel ahmedhodzic bu tip bir oyuncular olduğu söyleniyor.

    çok uyumlu olacaklarını düşünmekle beraber inşallah gedson fernandes de aramıza katılabilir. aytaç, kılınç, akbaba, atalay ve hatta gerektiğinde ömer ile çok zengin bir rotasyon oluşuyor. günümüzdeki futbolda oyunculardan kaleciden santrafora orta saha özellikleri istendiği için orta sahası güçsüz takımın başarı elde etmesi olanaksızdır. geçen seneki 2.liğimiz tamamen fatih terim'in başarısı. başkası olsa 10. olmuştuk o kadro ile. 2010-2011 sezonundan kötüydü geçen seneki kadromuz. tamam isimli oyuncular var da bankamatik memuru gibi boş boş dolaştılar geçen sene.

    benim futbol anlayışıma göre sahada her zaman kaleci hariç bir tecrübeli isim olmalı. bu orta saha rotasyonu ise gencecik. kötü bir şey olmasa da tecrübe eksikliğinden bazen kaybedebiliriz. özellikle gelecek seneki futbol anlayışımıza cuk oturacağı için ve karakteri konusunda hiçbir soru işareti olamayan jean michael seri'nin bonservisini eline alabilirse gelmesini çok isterim. lig uzun bir maraton ve avrupa'da devam edersek türkiye kupası hariç 52 maç yapacağız. taylan olmadığında yerini aratmayı geçtim taylan'ı kesme ihtimali olan bir isim ile devam etmemiz en doğrusu olur.

    bu rotasyonda beni sevindiren bir başka detay ise orta sahada defansif özellikleri ağır basan bir oyuncu olmaması. bizim gibi takımlarda sadece kontra kessin, hava toplarını toplasın ve orta sahadaki sertliği tek başına sağlasın diye bir oyuncu oynatmaması gerek. futbolda top artık alan daraltmalar ile kapılıyor. bizim geçen sene bunu çok iyi uyguladığımızı düşünüyorum. bu sistem sayesinde senelerdir ligin en az gol yiyen takımı konumundayız. bunu muslera'ya bağlıyorduk ancak gördük ki muslera'ya o kadar bağımlı değilmişiz. yine de muslera kalede olduğunda verdiği güveni kimse veremiyor.

    doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum sevgili sözlük. parayı saçtığımız yer doğru olduğu sürece geri dönüşünü alacağız. mesela luyindama sakatlanmasaydı tarihimizin en pahalı satışı olacaktı kendisi. talihsizlik diyelim ama buna devam ettikçe illa ki artıya geçeceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın