• 103
    hoca "bir hayalim var" diyerek şampiyonlar ligi şampiyonluğunu istiyor, tek eksik olan kupayı. bu başarıya ulaşabilmek için de pas futbolunda karar kıldı, yılda 300-400m € harcayan takımların bile aksadığı, başarıyı yakalayamadığı bir sistem.

    her şeyi geçtim, şampiyonlar ligi hayali boş bir hayal. iyi bir kısa-orta vade planlamasıyla şampiyonlar ligi'nde ulaşabileceğimiz nokta gruptan çıkmaktır, kura şansımız olursa da çeyrek final.

    sezona bu kupayı kazanma hedefiyle başlayıp, buna göre planlama yapan, yılda en az 200-300m € maaş ve bonservise bütçe ayıran rahatlıkla 10 takım vardır, bu takımlar bile kazanamıyor, her sene sadece bir tanesi bu başarıyı elde ediyor. man city ve psg örnekleri ortada, arap sermayesiyle harcadıkları paraları görüyoruz. city bir kaç senede stoper hattına en az 300m € para harmıştır.

    gerçekçi hedefler koymalıyız, bu bahsettiğim takımlarla aynı seviyede olmaya yakın bile değiliz. kendimizi dev aynasında gören çok fazla taraftarımız var. hayatın gerçeklerinin farkına varmalıyız. bizim hedefimiz avrupa için önümüzdeki on yıl içinde sevilla seviyesinde bir takım haline gelmektir örnek vermem gerekirse.

    ligde her sene şampiyon olup, şampiyonlar ligi'ne de direkt katılabilirsek oradaki gelir ile borçlarımızı azaltıp gruptan çıkmayı hedeflemeliyiz. bir kaç yıl içinde de doğru planlama ile uefa avrupa ligi şampiyonluğu hedeflenebilir, villarreal bunu yaptı, man united'ın elinden kupayı aslanlar gibi mücadele ederek aldılar, aradaki makasa rağmen.

    hoca bu gerçek dışı hayalinden vazgeçip kendi bildiği şeyin üzerine gitmeli, bir atalanta, sevilla, villarreal gibi bir takım haline getirmeli galatasaray'ı. ben şahsi olarak hocanın hala arkasındayım, geçtiğimiz dönemlerdeki entrylerimde de hocaya olan saygımdan dolayı asla istifaya davet etmeyeceğimi dile getirmiştim. hoca hala başarılı olabilir, başarıdan kastım göze güzel gelen futbol oynatıp avrupa kupalarında da en azından mart ayını görmek. lig şampiyonluğunu her koşulda ve şartta zaten kovalayacaktır hoca. yeter ki bu gerçek dışı hayalinin peşini bırakıp bildiği işi yapsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın