• 187
    uzun süre sonra galatasaray'ı bize izleteceği için mutlu olduğum maç, özellikle de şampiyonlar ligi çatısı altında olacak bu. öte yandan artık maçlar takımların geçmişlerinin ya da formalarını ağırlığıyla değil iyi oyuncular ve taktiklerle kazanılıyor. kadro kalitesi olarak da , kadro değeri olarak da psv'nin çok çok gerisindeyiz. ne olursa olsun yarın galatasaray adına keyifli bir futbol görmek tek dileğim. soru işareti olan nokta başkanın ve hocanın açıklamaları bana çok negatif geldi, umarım bu bir beklenti düşürme hamlesidir ve yarınki maça kadromuz kısıtlı dahi olsa teknik ve taktik açısından iyi hazırlanmışızdır. transfer konusunda aman biz 10 gün dedik ama ekonomik durum aslında şöyleymiş falan açıklamalarını ben samimi bulmuyorum . tamam paramızın değerini bilelim ama adı geçen oyuncular van aanholt, kurzawa, alioski falan. bu adamları zaten normal şartlarda da ekonomik olarak ucuza getiremezsin ki. george bello falan deniliyordu ne güzel...

    maça dönersek psv önde baskı yapan ve çok etkili kanat oyuncularına sahip bir takım. 4-2-2-2 şeklinde garabet bir dizilişle oynuyorlar ama maç içinde 4-2-3-1 ve çok baskı kurdukları rakiplere karşı sadece stoperleri bırakıp tüm hücumcularını rakip sahaya yaydıkları maçlar da oluyor. çok geriye yaslanıp bu baskıyı savunmaya çalışırsak eninde sonunda golü yeriz. ondan ziyade defanstan topla çıkarken dikkatli olup geride beklerinin arkasındaki boşlukları kerem ve babel'e atılan uzun toplar ile kullanabilirsek skor bulma şansımız olur. bekleri ve orta sahaları iyi ama stoperleri bazen dengesiz hareketler yapabiliyor. alan paylaşımında da sıkıntı çektikleri zamanlar oldu. falcao, muhammed hatta babel gibi oyuncuların bu hatalardan yararlanması lazım. savunma anlamında diğer dikkat etmemiz gereken nokta olmayan sağ ve sol beklerimiz rakip kanatlarla bire bir kalmaması. orta sahaların yardımı ve stoperlerin kademeleri burada belirleyici olacak. inşallah luyindama sakar gününde değil de di maria'yı haşat ettiği modunda çıkar sahaya. aytaç vay be neden bu adamı daha önce almamışız aq dedirtir, kerem ve mostafa avrupa maçlarında da sahada fark yaratabildiklerini gösterir diye ümit ediyorum.

    dediğim gibi şansımız çok az ama maça 10 saat kalmışken yapılacak tek şey eldeki malzemeyi en iyi şekilde kullanmaya çalışmaktır. bu maçtan sonra o malzemeleri daha kalitelileriyle değiştirmeye çalışacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın