resim
Gedson Carvalho Fernandes
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.83
Uyruk:Portekiz
  • 1236
    kendisiyle ilgili finansal eleştirilerin “o kadar para verilemez, batarız” fikri üzerinden yapılması artık kabak tadı vermekte.

    yahu feghouli, falcao, babel üçlüsüne her yıl veriliyor o para, hem de geri dönüşü olmamak üzere. 50 milyon euro maaş veren takımız biz arkadaşlar, maaşları düşürür, bonservisi artırırsın olur biter. hem de elinde satılabilecek varlık olur.

    üç adet sıradan adama 6’ şar milyon euro bonservis verilse kimsenin sesi çıkmaz, bir adama 15 denince paramız yok. bu oyuncu yılda 5 milyon euro almayacak, o bonservis çöpe gitmez, adamın değeri en az o zaten. istediğin zaman sat.

    alacağın performans ise diğerleriyle kıyaslanmayacak kadar yüksek olacak. genel gidere bakın lütfen, yüksek bonservis düşük maaş hiç bir zaman problem yaratmaz.

    15 milyon euro bonservis ve yıllık ücreti 1 milyon euro olan bir oyuncunun 5 yıllık maliyeti 20 milyon euro’dur. 4. yılda satarsan bu maliyet 0’a da inebilir, kâr da yapabilirsin. bonservisi 5 milyon euro ama yıllık ücreti 3 milyon euro olan bir oyuncunun 5 yıllık maliyeti de 20 milyon eurodur ve mucize olmazsa satamazsin. alacağın düşük performans da cabası.

    gedson’u almazsan yerine o parayı aşağı yukarı yine harcarsın ve elinde satacak oyuncun da olmaz yüksek ihtimalle.

    bu adamin ederi var kardeşim. biraz futboldan anlayan görüyor ki oyuncunun minimum ederi 15 milyon euro. maksimumunun sınırı yok, milli olur, 3 sene iyi gider, 60 milyon euro da olur. ha bizde 60 etmez ama zarar edemezsin gedson’dan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın