• 20
    cok kereler soylendi ama bir baska hesapla odenen paraya acinilmamasi gerektigini gostermek istiyorum.

    diyelim ki bir oyuncuyla(a) 6 milyon bonservis, senelik 3 milyondan 4 senelik anlasma imzalayacagiz. ayni sene, ayni pozisyona baska bir oyuncuya(b) da 12 milyon bonservisle, senede 1,5 milyondan 4 senelik anlasma yapabiliyoruz.

    ıki anlasma da toplamda 18 milyonluk bir yatirim soz konusu. diyelim her sey yolunda gitti ve 4 senede sakatliksiz, kazasiz, belasiz dolu dolu katki aldik. sozlesme uzatacagiz, a ile gecen basarili sezonlarin da etkisiyle 4 milyona zorla ikna ederekten 3 senelik daha sozlesme imzaladik, 12 milyonluk bir yatirim daha. b ile uzatalim desek 2,250 ki %50 zam demek(takimda adaletsiz maas alan eskimis dunya yildizlari yoksa cogunlukla kabul edilir) 4 seneden 9 milyonluk bir yatirim daha oldu. yani sozlesme uzatmasi bile az maasli oyuncu icin karli.

    diyelim her sey yolunda gitti; a ve b oyuncusuna 10 takim ilgi gosteriyor. a oyuncusuna gosterilen ilginin %80’i maasi ogrenince gitti. %20’lik kalan takimlari da oyuncumuz begenirse gider, begenmezse guzel kontratindan devam eder. diger tarataki cengaver icin gelen tekliflerin hepsi masada kalir, tuccarligini da gostererek hosuna giden bir teklif olursa satarsin. yok hosuna gitmez ise, o zaman gul gibi kontratli oyuncun var, yoluna devam edersin.

    biliyorum, yukardaki ornekler cokca verildi. ve hatta, duz dunyada rekabetler bu sekilde islemiyor. ancak, en azindan bizim kafalarimizda bu donusumun gerceklesmesi gerektigine inaniyorum ben.

    ki fatih hoca geldiginden beri olusan maas tablosuna bakilirsa buna benzer bir durum da var. umuyorum, takim bu yonde ilerlemeye devam eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın