resim
Nicolae Claudiu Stanciu
Takım:Damac FC
Mevki:On Numara
Yaş:31
Boy:1.70
Uyruk:Romanya
  • 44
    oyuncu 28 yaşında, futbol için en olgun yaş. son transferi olacak gözüyle bakmak her oyuncu için doğru gelmiyor. evet bir kadro kurarken yarını düşünürek hamleler yapacağın gibi, yarışmacı bir takım olarak bugünü, anında ne alacağını da düşünmen gerekiyor. arsenal yıllarca hep çoluk çocuk transfer etti de ne oldu, bunu da iyi irdelemek gerek. 4,5-5 milyon euro bizim için yüksek bedeller fakat fransız, italyan, alman ikinci lig takımları bu paralara patır patır oyuncu alıyor, çok da büyütmemek lazım. satamadığımız için alırken verdiklerimiz gözümüzde büyüyor. problem bı paraları vermekte değil, oyuncu satamamakta.

    biraz oyuncudan bahsedersek. bir miktar, pelkas gibi ön alanda ele avuca sığmaz bir yiğit bu. sürekli hareket halinde ve boş alan kollayan bir isim. ayakları yere sağlam basar, çok ince paslar atmasını bekleyemezsin ama şut konusunda ince yerleri görür ve oralara çalışır. net bir oyun kurucu değil, hücuma dönük orta sahadır. dar alanda çeviktir. sertlikte sinen bir yapıda değildir, kora kor oynar. bu yönüyle biraz belhanda'yı andırabilir. dribling ile üç beş kişiyi ekarte edemez belki ama atikliği ve kurnazlığıyla bir şekilde aradan sıyrılabilir. enteresan bir oyuncu. yukarıda sneijder etkisi yaratabileceğinden bahsetmiş bir arkadaş. hareketli şutlar ve duran toplar için kısmen olabilir ama oyun kurma, nokta pas atma konusunda aynı şeyi söylemek zor.

    sözün özü, iyi ve uluslararası düzeyde bir oyuncu. ben olsam başka seçenekleri de düşünürdüm. yaratıcılık katacak ismi merkeze değil de, avrupa'da artık hemen hemen her takımın yaptığı gibi kanatlara atıp, kanattaki oyun kurucu rolünde bir isim bakardım çünkü bu rumen arkadaş, sadece merkez odaklı oynuyor. ya da 10 numara ağırlıklı bir oyuncu yerine tam bir 8 numara kovalardım. misal, cicaldau çok daha uygun bir isim olabilirdi, günümüz futbolunda. fakat bu paralar yine de büyük paralar değil. olursa mutlaka katkı verecektir. bu kalemin oyuncusu için 23-24 yaş dediğinde kapı 10 dan açılıyor. ya tam olmamış oyuncu alacaksın ya da bu tip isimlere burun kıvırmayacaksın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın