• 307
    https://twitter.com/...436024798126084?s=21

    alternatif bir gerçeklikte türkiye'de başbakan olup galatasaray'ın tff ve kurumları tarafından ezilmesini önleyecek kişi.

    siyasete atıldığı için mal varlığına el konulup neyi var neyi yoksa tmsf eliyle ülkedeki diğer "iş adamları"na dağıtıldı. bu olayın olduğu tarih "akp otoriterleşiyor mu?" diye sorulmaya başlanan 2010'lu yıllar, gezi sonrası dönem falan da değil hani. 2005'te tmsf satışı gerçekleşmiş. akp ilk seçim zaferinden sonra cem uzan'ın aldığı yüzde 7 oyun bir sonraki seçimde barajı geçecek bir potansiyele sahip olduğunu bildiği için ilk önce bu adamı bitirdi, tabii hukuk dışı yollarla. bu adam türkiye'deki sağ seçmenden ciddi oy alabilecek bir etkiye sahipti ki akp sağda ne kadar alternatif varsa onları ya satın aldı ya da kuyularını kazdı ve kendini tek seçenek olarak sundu.

    bütün bunlara rağmen akp'nin türkiye'deki ilk 10 yılını "demokrasi şöleni" olarak allayıp pullayan yetmez ama evetçi zihniyetliler ve onların avanelerini karşı mesafeyi korumakta ve hafızayı canlı tutmakta fayda var.

    cem uzan belki hiçbir zaman temiz bir adam olmadı, ama nihat özdemir, ferit şahenk ve murat ülker gibi siyasetten uzak durup karına kar katmaya baksaydı başına hiçbir şey gelmeyecekti, bunu hepimiz biliyoruz. umarım açtığı dava olumlu sonuçlar ve çökülen mallarını kuruşu kuruşuna geri alır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın