resim
Kasper Hjulmand
Görev:Teknik Direktör
Takım:Danimarka
Yaş:52
Uyruk:Danimarka
  • 3
    danimarka a milli takımının teknik direktörü.

    1998 yılında lyngby bk altyapı antrenörlüğüne, 2003 yılında lyngby bk u19 teknik direktörlüğüne, 2005 yılında lyngby bk yardımcı antrenörlüğüne, 2006 yılında ise lyngby bk teknik direktörüğüne getirildi ve takımı danimarka süper ligi'ne çıkarttı. ancak süper lig'de işler yolunda gitmedi ve ligi sonuncu tamamlayarak tekrar küme düştüler. devamında düştükleri 1.division'ı 6. sırada tamamladılar ve kasper hjulmand sezon sonunda, nordsjaelland ile morten wieghorst'un yardımcı antrenörü olma konusunda anlaştığı için lyngby bk'den ayrıldı.

    2011 yılında morten wieghorst danimarka u21 milli takımına teknik direktör olurken, kasper hjulmand nordsjaelland teknik direktörülüğüne getirildi. 10/11 sezonunu 6. sırada tamamlayan takımı 11/12 sezonunda şampiyon yaptı, aslında bu takımın tarihteki ilk ve son lig şampiyonluğu kupasını kaldırdı. danimarka'da adı tarihe geçen kasper hjulmand, 2014 yılında almanya'nın köklü kulüplerinden mainz 05'in teknik direktörü oldu. hedefi ilk 5'e girebilmek olan mainz 05, filip djuricic, jonas hofmann, stefanos kapino, jairo samperio gibi önemli isimleri transfer etti ancak kasper hjulmand ile birlikte ligi 11. sırada tamamlayabildiler ve sezon sonunda yolları ayırdılar.

    2020 yılında danimarka a milli takımının teknik direktörlüğüne getirilen hjulmand'ın yardımcı antrenörlerinden biri nordsjaelland takımında yardımcılığını yaptığı morten wieghorst olmuştur. euro 92 yarı finalinde hollanda'yı penaltılarla eleyen, finalde almanya'yı 2-0 geçen ve şampiyon olan danimarka'nın yeniden şampiyon olacağı konusunda hiç kuşku duymuyor olması da takdir edilesi, üstelik en önemli oyuncusunu kaybetmişken.

    (bkz: 7 temmuz 2021 ingiltere danimarka maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın