• 3
    yazmayacağım yazmayacağım dedim ama wimbledon 2021'de gizli favori olarak gördüğüm ve kazanmasını istediğim oyuncudur. üstüne koya koya çaktırmadan oyununu geliştiren bir raket kendisi. kariyerinin kalanında da muhtemelen en iyi zemini olmayacak olan toprak slam'inde* çeyrek final yapmayı başarmıştı. hızlı kort + büyük servis kombinasyonuyla niçin wimbledon'da da benzeri olsun demiyorum. çok daha fazlasını bekleyerek burayı kazanmasını umuyorum.

    tarafı zor. şu anda 2. tur maçını oynuyor fakat geçse bile muhtemelen 3. turda kendisi gibi burada gizli favori olan maria sakkari ile oynayacak. onu da geçse büyük favorilerden ve 2 numaralı seribaşı aryna sabalenka kendisini 4. turda bekliyor olabilir. onu da geçse çeyrekte 2017 şampiyonu garbine muguruza karşısına çıkabilir. bunca badireden sonra muhtemel yarı final ve final eşleşmeleri görece rahat olabilir. üst üste 3 tane iyi maç çıkartırsa umut ettiğim şampiyonluğu daha 22 yaşında kazanabilir. tabi bunca hesabı hipotetik biçimde yapmak hele de kadınlar tenisinde pek sağlıklı değil. üst üste 3 tane zor rakip beklerken sürpriz olarak gelen bir rakibe beklenmedik bir yenilgi alarak turnuvaya 4. turda da veda edebilir. izleyip göreceğiz.

    edit: bu arada wimbledon'da bu sene kariyerinde ilk kez ana tablo oynadığını hatırlatalım. net hatırlamamakla beraber eğer kazanırsa ilk wimbledon ana tablosunda zafere ulaşan tarihteki ilk kadın oyuncu olabilir. emsalini hatırlamıyorum. muhtemelen ilk olacaktır.

    edit 2: edit 1'de yazdığımı biraz araştırdım. açık dönemde hatırladığım gibi bunu başarak hiçbir oyuncu yok ama açık olmayan dönemde maureen connolly ve suzanne lenglen bunu başarmış.

    (bkz: wimbledon 2021)
App Store'dan indirin Google Play'den alın