• 11
    yarış başlar başlamaz ilk virajda leclerc russel teması sonucunda leclerc'in kanadı kırıldı, russel ise lastik patlattı. bu ikiliden leclerc toplamda üç pit yaparak son sıraya düştüğü yarışı 7. olarak tamamladı. russel ise yarış dışı kaldı. sainz geç pit ve kaliteli bir sürüşle yarış ı 6. sırada tamamladı. norris 5. oldu. ricciardo takım arkadaşının 5. olduğu yarışta puan dahi alamadı. öte yandan ilk pit stoplara kadar lastik korumaya çalışan norris'i geçen perez ve bottas 3 ve 4 olarak yarışa devam ettiler. ilk pitlerde perez'in sol arka lastiğini değiştiren mekanikerin hatası yüzünden perez 4.5 saniye civarında bir pit yaparak bottasin arkasına düştü. yarış sonuna doğru ekstra bir pit yaparak sıfır set lastiklerle bottas'i yakalamaya çalıştı ama yarış bittiginde aralarında hala 1 saniye fark vardı. verstappen gayet stabil bir sürüşle pole'de başladığı yarışı kazandı. yarış boyunca hata yapmadı ve perez'in pit stopunda hata yapan redbull pit duvarı verstappen pitinde hata yapmayınca rahat şekilde yarışı kazanmış oldu. hamilton ise aracindan sikayetciydi, düzlüklerde redbull'a karşı vakit kaybettikleri doğru. ayrıca kendisi de epey bir tedirgin redbull'un bu kadar iyi olmasından. bu tedirginlik de sürüşüne yansıyor. yarış sonuna doğru kazanamayacaklarını anlayınca ekstra bir pit stopla en hızlı tur zamanını aldı. en azından açılan puan farkının 1 puan daha az olmasını sağladı.

    bir mekanikerin hatası yüzünden podyumdan olan pereze üzüldüm açıkçası ama bu seviyelerde bir pilotun gerektiğinde sıfır set lastiklerle çok daha iyi performans verebilmesi gerek. eğer mercedes'in sıfır set lastiği olsaydı perez korkusu olmayacağı için belki de hamilton çok önceden yapacağı bir ekstra pitle yarısı kazanabilirdi. işte perez tam olarak bu anlarda redbull'a çok lazım. bu konuda kendini zorlaması gerekiyor.

    bottas almış olduğu üç sıra grid cezasına rağmen redbull mekanirlerinin de yardımıyla yarışı 3. bitirdi. haftaya bu pistte tekrar yarış var, o yarış için redbull adına tehlike çanları çalıyor. çünkü bottasin daha önce olduğu gibi ilk üçte hamiltonla beraber olması verstappen'e yarış kaybettiren unsurlardan bir tanesi.

    fena yarış değildi en azından sürekli geçiş izledik. gayet zevkli olduğunu düşünüyorum.

    edit: rween ve jasonbourne düzeltti, leclerc ilk virajda gasly ile temas etmişti russel ile değil, russel başka bir sorundan çok sonra yarış dışı kaldı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın