resim
Okan Kocuk
Takım:Samsunspor
Mevki:Kaleci
Yaş:28
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 807
    neden kiralandığını anlayamayanlar olmuş, anladığım kadarıyla anlatayım.

    bu adam 25 yaşında, bir kaleci için çok genç denebilecek bir yaş. ek olarak süper lig'in hemen hemen her takımında da 11 oynayabilecek bir kaleci. adam en verimli yıllarını muslera'nın arkasında ona bir şey olursa diye bekleyip sadece kupa maçlarında forma giymeyi neden kabul etsin? ayrılıp oynamak istemesi en normal olanı. muslera 35 yaşında. 3 yıl daha sözleşmesi var. allah korusun bir şanssızlık yaşamayıp bildiğimiz gibi devam ederse önümüzdeki 3 yılda da kalemizde muslera'nın olacağı kesin. 38 yaşına geldiğinde hala iyi durumdaysa muhtemelen yine sözleşme uzatıp devam ederiz. ben muslera'nın rahatlıkla 40 yaşına kadar kalemizi koruyacağını düşünüyorum.

    dediğim gibi olursa önümüzdeki 5 yıl boyunca kalecimiz belli. okan 5 yıl sonra 30 yaşında olacak. o zaman da as kaleyi 30 yaşında bir adama teslim etmek yerine daha genç bir kaleciyle devam etmek daha mantıklı olur. bu yüzden muhtemelen okan galatasaray'ın hiç bir zaman as kalecisi olamayacak.

    yedek kaleci olarak genç ve potansiyelli adam bulundurmak aşırı saçma olay, adamı daha da geriye götürür. örnek vermek gerekirse altay bayındır'ın geldiği durum ortada. ankaragücü'nde ortalama bir kaleci performansı göstermişti, ama potansiyeli olduğu çok net belli oluyordu. fenerbahçe'ye transfer olduğu dönemde bizim de teklifimiz var, bildiğim kadarıyla hem kulübüne hem de altay'a fenerbahçe ile aynı teklifi, belki de bir tık üstünü yapmıştık. ayrıca fatih terim ve şampiyonlar ligi faktörü de vardı o zaman. bunlara rağmen altay "muslera'nın arkasında yedek kaleci" olmamak için tercihini fenerbahçe'den yana kullandı. bize gelseydi okan'ın durumundan pek bir farkı olmayacaktı.

    yapılması gereken şey yedek kaleci olarak tecrübeli ve muslera'nın yokluğunda ortalama bir performans verebilecek bir isim bulmak, o ismin fatih olduğunu da düşünmüyorum. bir sakatlık yaşamazsa muslera ligde de avrupada neredeyse her maçı oynar zaten.

    mert günok, sinan bolat, volkan babacan üçlüsünden birini alırsak güzel bir iş başarmış oluruz. öncelik sırasını da yazdığım şekilde görüyorum.

    muslera sonrası bir kaleci için de şimdiden bir yatırım yapılabilir ancak sürekli kiraya vermemiz gerekecek. irfan can eğribayat, doğan alemdar, ataberk dadakdeniz isimleri düşünülebilir. ataberk konusunda bir girişimimiz var sanırım. zaten boşa çıkıyor. bonservissiz olarak kadromuza katıp 11 oynayacağı bir anadolu takımına kiralarsak güzel bir iş yapmış oluruz. irfan can ve doğan'ın maliyetleri yüksek olacaktır. minimum 2m € ödememiz gerekir, kiraya vereceğimiz adama da şu anda bu bonservisi ödeyecek lüksümüz olduğunu düşünmüyorum. irfan can'ı çok beğeniyorum, şu anda bile galatasaray kalesine güvenerek yazabilirim kendisi. ileride çok daha iyi yerlere geleceği belli. ancak böyle bir girişimimiz olacaksa yapılacak planlama biraz zorlaşır. 5 yıllık kontrat imzalasak, muslera'nın sözleşmesi bittiğinde 25 yaşına gelmiş olacak adam. şöyle bir planlama yapılabilir, ilk sezonunda kiraya göndeririz, ikinci sezonunda muslera ile birlikte rotasyona sokarız, üçüncü sezonunda da kaleyi muslera'dan devralır, muslera da bu yeni genç kalecimizin gelişimine yardımcı olur, takımın kaptanı ve abisi olarak 38 yaşına geldiğinde tecrübeli kaleci kontenjanından yedek kalecimiz olur. muslera sonrası geçişini bu şekilde yapmamız çok daha mantıklı olur, bir anda geçmektense yavaş yavaş bu geçişi yapmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın