resim
Serdar Eylik
Takım:-
Mevki:Sol Kanat
Yaş:34
Boy:1.76
Uyruk:Türkiye
  • 271
    https://twitter.com/.../1408136481483509765

    videoda şikayet ettiği durumun daha ağırlarının da türkiye'deki altyapılarda yaşanmış olması muhtemel. bu küçük çaplı mobbing hadisesinin "her yerde oluyor" denerek normal karşılanması problemin temeli. benzer bir durumun ajax veya dortmund gibi takımlarda yaşanacağını düşünüyor musunuz? ben açıkçası pek düşünmüyorum. "dünyanın her yerinde bu böyledir" mi? ben pek emin değilim.

    türkiye'de askeriyeden akademiye devrecilik, kıdem, üstün astı ezmesi gibi hadiseler var ve bu kanıksanmış durum, futbolda doğru olmadığı gibi o alanlarda da doğru değil. meslektaşların birbirlerine meslektaş gibi davranması, tecrübeli meslektaşların ise genç meslektaşlarına karşı öğretici/yol gösterici bir tavır içinde olması idealdir.

    "bu kadar baskıyı kaldıramıyorsan zaten futbolcu alma" yaklaşımı haklı gibi gözükebilir, ama genç futbolcuların maruz kaldığı tek baskı da bu değil. medya ve taraftar baskısı, üstüne takımın abilerinin mobbingi derken 17-18 yaşlarındaki bir futbolcunun özgüven problemleri yaşaması anormal değil. ülkemizde pek çok futbolcunun ancak 24-25 yaşından sonra düzgün performans vermesi bu yüzden. genç yaşta yurtdışına giden çağlar söyüncü gibiler ise nasıl özgüven patlaması yaşıyorlar görüyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın