resim
Serdar Eylik
Takım:-
Mevki:Sol Kanat
Yaş:34
Boy:1.76
Uyruk:Türkiye
  • 269
    kendisinin başına gelen 'devrecilik' hadisesi ülkede (hatta muhtemelen dünyada) yatılı okul ve askeriye gibi erkeklerin bir arada topluca yaşadığı hemen her ortamda yıllardır yapılagelir. tepedekiler ne kadar engel olmaya çalışsa da gelenek genelde ağır basar ve kıdemli olanlar yeni olanları bir şekilde ezer.

    türk futbolunda da durum bundan farklı değil yıllardır. tüm takımlarda ve milli takımda benzer hikayeler vardır. rüştü'nün bir röportajı vardı eskiden. orada takımdaki gençlerin kendisi ne derse onu yaptığını söylemişti. hiçbirinin itiraz edemeyeceğini anlatmıştı. hatta röportajcı "birisi yapmam derse ne dersin?" gibi bir soru sorunca rüştü "ben yapamaz diyorum sen yaparsa diyorsun" diye çıkışmıştı.

    arda da muhtemelen altyapıdan yeni çıktığında o dönem takımın abisi olan hakan, ayhan, necati, ümit karan, emre aşık gibi isimlerin ayakçılığını yapmıştır.

    garip olansa şu, son yıllar belki de türk futbol camiasında bu durumun en az yaşandığı yıllar. 2015'te devreye giren yabancı kuralı birçok takımda çeteleşecek kadar kemik süre beraber oynayan yerli grubu sayısını azalttı. iyi oyuncular avrupa'ya gitti, yeteneksiz olmasına rağmen kontenjandan takıma çakılan türk oyuncularla da çok daha rahat yollar ayrıldı. son yıllarda altyapıdan çıkan, mesela ozan kabak gibi isimlerde bu tarz durumları çok daha az göreceksiniz. fark ettiyseniz bu yıllardan sonra saç kazıma olayı da tarihe karıştı.

    yenilenen yabancı sınırı ile birlikte bir süre sonra bu tarz altyapı mobbinglerinin artacağına neredeyse garanti gözüyle bakıyorum. ha tabii "uefa kupası'nı alan takımda da vardı bu, kötü bir şey değil" diyenle tartışmaya girme niyetim yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın