resim
Bartuğ Elmaz
Takım:Sivasspor
Mevki:Ön Libero
Yaş:21
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 304
    hakkında kadro dışı kaldığına dair haber yapılan oyuncu. doğru mu yanlış mı bilmiyoruz tabi ama yine de direk gömmeye başlamışız. dönem zaten duyumcuların dönemi olmuş. bir adam bin tane de yalan haber yapsa takip ediliyor. sözlükte de sürekli paylaşılıyor bu haberler. senden benden az takipçili hesapların iddialarını paylaşıyor bazı yazarlar. bir de diğer yazarların görüşlerine saygısızca yaklaşan insanlarla doldu sözlük ki bu yüzden günde maksimum 1 defa giriyorum artık. sözlük onların sözlüğü olmuş. onlardan başka yazan eden de pek kalmadı zaten.

    neyse, bu haber doğrudur yanlıştır bilmem ama madem herkes doğru olduğunu kabul etmiş ona göre konuşayım ben de. ben mühendislik mezunu bir işsizim. uzun dönem işsiz kaldıktan sonra bir fabrikada işe girdim. bana askeri ücrete çok yakın bir ücret verdiler ve kabul ettim çünkü derdim para değildi. tecrübesiz olduğum için en alttan başlayacağım söylendi ve kabul ettim çünkü haklılardı. fakat ben burada bir işçi ne yapıyorsa onu yaptım, başka hiçbir şey yapmadım. ne toplantılara alındım, ne de bir mühendisin yaptığı bir şeye dahil oldum. ve bana bir yıl böyle devam edileceği söylendi. şimdi siz olsanız bu işte kalır mısınız? adamlar bu kadar işsizliğin içinde ihtiyaçları yokken bana iş teklif etmişler, ben işten çıksam ayıp etmiş mi olurum?

    bu çocuklar gencecik çocuklar. o yaşlarda gelecek ile ilgili kararlar almak çok zor. hangimiz o yaşlarda aldığımız kararların yüzde yüz doğru olduğunu söyleyebiliriz? aksine ben çok pişman olduğum şeyler yaptım. e bu çocuklar da menejeri olur, babası olur birine güvenecekler. önemli olan sen bu kişileri ikna edebiliyor musun.

    menejerler veya oyuncular aptal değil. dertleri de para değil ama bunu bir türlü anlayamıyoruz.* gittikleri yerde olur ya da olmaz ama orada bu kişilere bir kariyer planlaması sunuyorlar. ondan sonrası da oyuncuda oluyor. burada sen hiçbir plan program ile gelmiyorsun bu çocuklara. mesela bartuğ için 2020-2021 sezonunda türkiye kupası maçlarında ilk 11 oynatacağım desen, seneye de yedekten almaya başlayacağım ve 2 sene sonra yavaş yavaş 11'e monte edeceğim desen adam kalır. bu da mesela yani, böyle yap diye demiyorum ama bir plan sun oyuncularına. adam sen plan sunmadığında burada kalırsam 2. ligde bir takıma kiralanır dururum diye düşünüyor ve kendi kaderini kendi çizmek istiyor. bunun nesi vefasızlık anlamıyorum. adamları bir vatan haini ilan etmediğimiz kalmış. istiyoruz ki bizimle 5 yıllık sözleşme imzalasın, istediğimiz takıma kiralayalım ve ses çıkarmasın, orada da olursa gelir belki bir şans veririz ama söz de veremeyiz, olmazsa da 5 yıl sonunda ne yaparsa yapsın. ne güzel dünya. e cafercan aksu, serdar eylik böyleydi de ne oldu? onlar gibileri de çok oldu. şimdi bu çocukları hanginiz hatırlıyorsunuz? yani burada oynatmayacağımız açık, ne diye bu kadar yükleniyorsunuz anlamıyorum. bırakın insanlar istedikleri hayatları yaşayabilsin.

    kendisinin geleceği nasıl olur bilmiyorum ama yetenekli olduğu açık. burası zor; kendisi doğru da yapsa yanlış da yapsa laf edenler çıkacak. bizim ülkede maalesef nefret duygusu sevginin önünde. adamın fiziği iyi olmasına rağmen artık altyapı oyunculara ezberene söylenen fiziği kötü lafı kendisi için bile söyleniyor. yine ezbere söylenen oldum havasına girmiş, şımarmış lafları da gelir bir yerlerden. kendisinin bizde çok başarılı olmasını isterim ama durum bu. galatasaray'da veya değil, umarım başarılı bir kariyere sahip olur. yolu açık olsun.

    not: genelde fatih terim'i savunan arkadaşlar yine kendisine en fazla yüklenen kişiler olmuş. ben de hocanın yeteri kadar şans vermediğini düşünüyorum ama olay fatih terim ile ilgili değil. kim gelirse gelsin oraya bakmıyor. yine hoca diğerlerine göre daha fazla şans veriyor ama bu yeterli değil. kolay değil o yaşta olan çocuklara böyle bir futbol ortamında yer vermek, onu da kabul ediyorum ama siz de bu ortamdan uzaklaşmak isteyen kişilere hak verin. kendinizi biraz da o çocukların yerine koyun. futbol yıllarca oynayabildiğiniz bir meslek değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın