• 207
    euro 2020 açılış maçı.

    kale ile başlayalım. tamamen falso. uğurcan sebebiyle en az 10 kez hücuma çıkmak konusunda sıkıntı yaşadık, bunların yaklaşık 7 kadarı taca giden toplardandı. bir tanesi gol oldu. basit bir mevzu olsa gerek, yapamadığın bir şeyi yapmaya çalışma. turnuva öncesinde etrafta italya'nın defanstan top çıkardığına dikkat çeken insanlar vardı. uğurcan ve donnarumma'yı karşılaştırın. ikisi de insan değil mi? sen çizgide iyisin. o zaman yapabildiklerine odaklan. altay bile daha güvenilir.

    zeki çelik hala şampiyon kutlamalarında. gelememiş turnuvaya. merih yeterli miktarda süre alamadığı için özgüven kaybetmiş, olabilir, seviyorum ben bu adamı, yanında onu dengeleyen biri oldukça iş yapıyor. çağlar ise gereksiz bir "artizlik" havasına kapılmış, italyanlar da ölçüsünü verdi. umut meraş, ikinci lig topcusu italya'ya karşı oynuyor. beklentiye bak.

    okay yokuşlu. hiçbir zaman sevemedim bu adamı. kaçak oynuyor. savaşmıyor. bir kez olsun ter akıttığına şahit olmadım. olan varsa beni yanlışlayabilir. hakkıdır. bizim takımımızda olduğu için öne çıkarmak istemiyorum ama taylan bence doğru tercih olurdu. tek ön libero. ozan tufan da ileri çıkabilirdi. fenerde top koşturuyor olabilir ama dinamizm ve ileriye top taşıma açısından kadromuzda iş yapabilecek bir futbolcu. ama bu maçta o da sönüktü. kötünün iyisi denebilirdi, son zamanlarda şutları gelişti. bunlar gerçekler.

    hakan ve yusuf. ikisinin de bir tarafları kalkmış. özellikle yusuf. lille'de ne kadar süre alıyor bu adam? reklamlarda aldığından daha az olduğu kesin. bakın bunlar karakteri çürüten mevzular. adamın fizik gücü yetersiz işte. yetersiz. kendi takımının vazgeçilmez bir parçası değil. çünkü bir yerleri kalkmıyor. çalışmıyor. çabalamıyor. hakan'a sözüm yok, o her zaman öyleydi. asla kendini ortaya koyup mücadele etmedi. kazandıkça görmezden geldik. durum bu.

    kenan karaman. türkiye milli takımı, yalnızca savunmaya yardım ettiği için bir oyuncuyu as kadroya almamalı. bakın, karşımızdakiler de insan bizler de insanız. bir insan italyan diye daha üstün değil, sistemleri ve oyun kurguları daha düzgün düşünülmüş diye bunlar oluyor. karşılarında ezik ve biçare kalıyoruz çünkü biz, onların kafa yorduğu kadar kafa yormamışız. meselemiz bu. kenan karaman da elinden geleni yapmaya çalışıyor. onu oraya birtakım beklentilerle çıkaran feylezoflarda hata var.

    burak konusunda diyecek pek fazla bir şeyim yok çünkü oyuna dahil olamadı. oraya kimi koyarsan koy elinden bir şey gelmez. halil olsaydı da bi' bok değişmezdi. atak düşüncesinde cengiz zaten sürünüyor, kerem'in hazır olmadığı söyleniyor. sanki birileri denedi de ve hazır değil dedi bu insan. diğer milli takımlar patlama yapsın diye öne sürüyor kendi genç yeteneklerini. bi saklıyoruz. zarar görmesinler.

    yaşım 31. bundan öncedeki turnuvaların hepsini izledim. 2000, 2002 ve 2008 güzellikleri nedir biliyorum. ve bu takımdan bir cacık olmaz diyorum. hırs ve coşku yok. pek bir şey beklememek gerek ki ben bıraktım. ilk mağlubiyette yelkenler fora diyen bir insan değilim. galatasaray'ın şampiyonlar ligi'nde çarşaf olup döndüğü maçlara her zaman şahitlik ettim, aynı sıkıntı burada da var. birileri bunu görmeli. böyle olmaz.

    ligimiz çift haneli rakamlarda sürünüyor. oyuncularımız, güya avrupa görmüşler ve bundan dolayı bir tarafları oynuyor ama temelde boşlar. milli takım formasını sırtına geçirmek farklı bir duygu olmalı. 2. golden sonra durdum ve dedim ki aradaki makas korkunç açılmış ve biz çılgın türkler dedikleri o sisteme uymayan belirsizlikler artık burada yok. bununla yüzleşmemiz gerek. ve birileri de çıkıp yabancı sınırı diyor. şaka gibi. altyapı ölü, inançtan yoksun ve günü kurtarmaya yönelik bir anlayış var.

    hayallerde mi yaşıyoruz? okay yokuşlu'yu öne sürüyor adam ya. düşündükçe gülesim geliyor. cebelitarık olsak anlarım bu futbolu. şenol güneş, altından kalkamıyorsun sen bu işin. milli takım çok daha derin bir mevzu, reklamlara çıkan oyuncularla yürütemezsin sen işleri. olmaz.

    ben, bugün, gruptan 3. nasıl çıkarızın hesabını yaptım, 2. golden sonra. ve aşırı pesimistim. çünkü galler ve isviçre, hiç de kolay rakipler değiller. hele galler. onlara karşı beraberlilk alırsak bile başarıdır. isviçre de sistematik bir turnuva takımı. en güzel şekliyle bir beraberlik olur. ama böyle, afedersiniz ama "nonoşca" bir futbolla belimizi doğrultamayız.

    en çok sinirime dokunan mevzu da şudur: karşımızdakilerin üstünlüklerini kabullenmek. ulan çalışın, çabalayın, kafa yorun. bu adamlar öyle yapıyor. insan üstü değiller. sizden çok çalışıyorlar. hele bir de türksünüz. gerizekalı gibi saçma sapan ülkelerin karşısında eziliyorsunuz. yakışmıyor bu bize. yakıştıramıyorum.

    maç sonu. türkiye özeti. rezalet.
App Store'dan indirin Google Play'den alın