• 202
    italya ile aramizda bariz siklet farkinin oldugunu yuzumuze carpan mac. ki italya, favori olabilecek takimlar arasinda gorece en zayif favori.

    oncelikle bizim topla cikmada cok ciddi sorunlarimiz var. orta duzey bir on alan presi yedigimiz her mac potansiyel puan kaybi. rakip ile karsilastirdigimiz zaman, sirti donuk, yuzu yan donuk bostaki adama pas verebilme, tek topla bostakine aktarabilme, ters ayagini kullanabilme, ayak disi pas, top saklayip presten cikarma gibi bizim mili takimda hemen heme hic goremedigimiz ust duzey meziyetlere italya'nin sahip oldugunu goruyoruz. bu da gosteriyor ki, bir turnuvada iddiali olabilmek icin bunlari yapabilmek gerektiginden, daha degil 40 firin ekmek yememiz, firincilar birligi kurmamiz gerekiyor.

    hucuma cikislarda yine hic calisilmayan bir baska mesele de kenan burak paslasmalari. biri goz gore gore ofsayttakine pas atiyor, digeri zaten halen ofsayttan cikmayi, ofsayti kontrol etmeyi ogrenemedi. tamamen ileri vuralim girsin mantigiyla hucum ediyoruz. formsuz dedigimiz cengiz bile oyuna girdiğinde bir hareketlenme oldu ki golu erken yiyince hallac pamuguna donduk.

    bu takimin topla cikma isine odaklanmasi lazim. zaten savunma oyununda israrli oynar, kritik hata yapmaz ve konsantrasyon kaybetmezsen az cok savunabiliyorsun. ama cikaramadigin ve geri kazanamadigin toplar surekli senin uzerine geri geliyor. birde olmazsa ucuncude, ucuncude olmazsa besinvide yiyorsun ve geruye dustukten sonra gol atmak icin bir planin yok. milli takimin en buyuk sorunlarından biri de geriye dusmemeye dayali bir oyun stratejisi. bu tek yonlu ve riskli stratejiyi terk etmek ve alternatifler gelistirmek lazim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın