• 17
    tarihimizde tum ulkenin en guzel sinerjiyi olusturdugu turnuvadir 2001 avrupa basketbol sampiyonasi. 12 dev adam sloganı cok baska bi sinerji yaratmisti. athenanin muthis sarkisi, halkla icice huseyin besokla mirsad turkcanin tren garinda karpuzla paslasmalar yaptigi reklamlar, bakkallarda sanirim kolanin yaninda verilen 12 dev adam maskeleri falan derken cok baska bir hava vardi. ve 12 dev adam tamlamasi bence milli takima muthis oturdu.

    sonra madem basket takimina bisey diyoruz otekilere de diyelim furyasi basladi.

    filenin sultanlari da 12 dev adama yakin bir samimiyet icerdi ve keyifli de oldu. muhtemelen haberlerde bu tamlamayi duydugunuzda garipsemiyorsunuzdur.

    sonra hafif mayhos bir tamlama olan potanin perileri peydah oldu. boyle tam adini koyamadigim bir samimiyetsizlik var bu tamlamada. belki peri sozunun kulturumuze uzak olusundan dolayi olabilir belki de 1.90lik nevriye yilmazin peri sifatina ters durusu bunu getirmis olabilir bilemiyorum.

    ne yazikki bu sifatlarin tamamen zirtladigi yer filenin efeleri oldu. sanki herkese de bisey dedik bu adamlara da ayip olmasin dercesine verilen ve kimsenin kullanmadigi bir isim. turkiye genelinde "abi filenin efelerinin maci var bugun" cumlesi 1 kere bile kullanilmamistir mesela:(

    ve son halka bizim cocuklar oldu. hakkini yemeyelim cim sahanin simsekleri falan gibi sikko bisey de olabilirdi, diger isimlere gore bi toparlama mevcut. ama yine de samimiyetsiz. 36 yasindaki burak yilmazin 2 cocugu var abi bizim cocuklar nedir yahu.. ulkece 34 yasindaki adama "abi cocugu bi gorsen cok tatli" diyen universiteli kizlar gibi olduk:(

    sonuc olarak ay yildizlilar iyidir hostur cok da samimi ve kaliteli bir isimdir bence ondan sasmayalim...
App Store'dan indirin Google Play'den alın