• 6
    elit bir defansimiz var. caglar-merih-zeki-kaan yedekleri bile ingiltere ve almanya’da oynamis ozan kabak. onun yani sira yasina ragmen lille ile sampiyonluk yasamis formda bir burak yilmaz, ac milan’in 10 numerasi * hakan calhanoglu, gene sampiyon lille’in bas gediklisi yusuf yazici, bu seneki kahramanlarimizdan kerem akturkoglu, halil ibrahim dervisoglu, degisik degisik hareketler yapmayip ciddiyeti bozmazsa ozan tufan, ve son zamanlarinda eski gunlerinden fersah fersah uzakta olsa da sakatlanmazsa tehlike yaratabilecek leicester’li cengiz under...

    bu kadroyla eger senol gunes sacmalamazsa cok iyi seyler yapabiliriz. eger yari finale falan cikarsak defansimizin sayesinde cikacagimizi dusunuyorum. ongorum caglar adimiza turnuvanin yildizi olacak ve liverpool, psg, man city, veya real madrid gibi bir takima transferini yapacaktir. bu onun icin altin bir firsat. keza merih’te kendini gosterirse juventus’ta artik defansin bel kemigi olmaya baslar. ben ucunda final hatta sampiyonluk bile gorebiliyorum (biraz komik bulanlar olacaktir ama en son hollanda, norvec, veya iki sene once konya’da oynadigimiz fransa macindaki gibi oynarsak bu hicte uzak bir hayal degil). orda da tek sikinti ulke olarak en kutuplastigimiz, birbirimizden kopup nefret ettigimiz bir donemde* bu sampiyonlugu nasil kutlayacagimiz. dertler, siyaset, ve kulup taraftarligi bir ayligina unutulur da herkes 2002 dunya kupasinda oldugu gibi sokaklara dokulur mu bilinmez. daha gecen bahsettigim eksi sozlukte sirf galatasaray’dan cikma diye ozan kabak’a edilmedik hakaret, alay, beddua kalmamis hasta ruhlu fanatikler tarafindan. hani adam es kaza hata yapip gol falan yedirse milli takim falan dinlemeyip sirf galatasaray’li yedirdi diye sevinecek kitle var. o yuzden umidim cok yok. biz buyuduk kirlendi dunya, o guzel insanlar atlarina binip gitti. biz demirin tuncuna, insanin provokator ezik trollune kaldik. bir de olasi sampiyonluk veya final durumunda malum siyasi erkin olayi nasil propoganda olarak kullanip ulkeyi gene kutuplastiracak sekle sokacagini hepimiz biliyoruz. onun trolleri de bos durmayacak.

    neyse rakiplerimize gelirsek en buyuk cekincem, eski dost ve benim burda hep olumlu entry girdigim roberto mancini. bu sefer kendisini desteklemeyecegiz, uzgunuz sinyor. saka bir yana, simdi baktim isimiz hic kolay degil. ıtalya son 7 macinda 21 gol atip gol yememis. oha lan. tamam takipler (cek cumhuriyeti haric) hepsi cok gucsuz ulkeler ama bir istikrar var. en son hollanda ile 1-1 berabere kalmislar. son 15 macin 12sini kazanan, 3unde berabere kalan bir italya ile oynayacagiz. yani hava yakalayan bir italya var ve atmosfer tam bir euro 2000 havasi. o turnuvada da italya ile baslamistik. umarim bu sefer ibre bizim lehimize doner. sanki soyle bir 2007-2008 sampiyonlar liginde kadikoy’deki fenerbahce inter tarzi bir mac olsun ve surpriz yapip rakibi bogalim, dunyayi sok edelim diyor icimden ama burda da bir sikinti var. birincisi, o donem inter’i calistiran mancini daha avrupaya o kadar hakim degildi ve turk futbolu hakkinda inter’de oynarken antremanda rovesata deneyen emre b.ye cektigi zilgit disinda* hicbirsey bilmiyordu. ancak devir degisti. 15 yilda mancini sirayla ingiltere, turkiye, ve rusya’da calisti. bu yuzden en buyuk dezavantajimiz mancini daha once turkiye’de calistigi icin oyuncularimizi ve oyun tipimizi birebir taniyan biri. hatta en buyuk silahimiz burak yilmaz’in teknik direktorlugunu yapti. ayrica rusya’da da calistigindan ve rusya’nin futbol yonetim sistemi ve teknik direktor seciminden tut birbirimize cok benzedigimizi varsayarsak maca cikmadan mantalitemizi cok iyi bellemis olacagini tahmin ediyorum. bu mac bana gore ortada gececek ama klasik turk mantalitesi kapanacagiz ve son dakikalarda yiyecegimiz bir gol ile 1 farkla kaybedecegiz.

    ancak diger isvicre ve galler maclarindan dort puan kapip averajla ikinci sirada gruptan cikacagimizi tahmin ediyorum. isvicre’ye ne kadar farkla yenersek o kadar avantajliyiz. tatava yapmayacaksin en az 3-0 basip gececeksin. galler’e karsi galip gelebiliriz ama bu gareth bale’in gazabindan kurtulamayacagiz gibime geliyor. bale dedigin en son euro 2016’da takimini tek basina yari finale cikardi. tabi ramsey’in de katkilari vardi ama bale resmen takimin liderligini yapti o turnuvada. simdi karsimizda 31 yasinda daha yasli bir bale olacak ama bu devirde 31 yasi yasli sayilmaz.

    dedigim gibi elit defansimiz ile galler veya isvicre’yi alt edebilecek gucteyiz. yeter ki havayi, konsantrasyonu yakalayalim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın