• 21
    futbolun temeline son bir kaç yılda diktiğimiz sağlam sütunlara dinamiti sarmış kuraldır.

    ne söylesek boş.

    dünyanın en iyi ligi premier lig'i izlemek için de para ödüyoruz, buradaki yabancı kuralı sonrası oluşacak adına futbol dediğimiz ancak futbolun sadece f'sine belki benzeyen şeyi izlemek için de para ödüyoruz.

    iyisi dururken kötüsüne para ödenir mi? ben şahsen ödemem. kendi takımımın dışındaki takımların maçını da izlemem, galatasaray'ı da bırakıp gidemiyoruz sevdadan, o yüzden. yoksa takım "biz bundan sonra x ülke federasyonuna bağlı olarak x ligde oynayacağız" dese burayı hiç izlemeden oraya dönerim. mozambik ligi bile olsa dönerim, döneriz.

    kendileri bilirler. ayaklarına sıktıkları bu kural oyuncuların gelişimi durunca, avrupaya açılan topçu azalıp başarısızlıklar ard arda gelince nasıl olsa "o doğruymuş ya ona dönelim" diyecekler.

    kuralı getirmişsin, yabancı yasak. tamam. peki yerli? peki gelişim? mesela alt yapıdan yetişmiş 23 yaşından genç oyuncu oynatma zorunluluğu koydun mu? yok. 18 kişilik kadroda en az 3 altyapı oyuncusu zorunluluğu koydun mu? yok. altyapıların gelişimi için kulüplere destek verip takibini yaptın mı? yok. bu ülkedeki futbolun en büyük problemi 1 zeminler 2 hakemler zaten herkes biliyor, bunlarla ilgili çözüm önerisi sundun mu ya da düzeltmeye yönelik yaptırımlar koydun mu? yok.

    neyi konuşalım ki? derdiniz futbol mu gerçekten sanki?

    eğitim sistemi gibi, her yanı karışık ve saçma sapan. akıllarına estikçe değişen kurallar ile futbolumuz bırakın ilerlemeyi gerilemeyi elbet bir gün yok olmaya mahkumdur.

    tıpkı eğitimde bilimden uzaklaşıp başka yönlere dönmemiz gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın