resim
Bruno Ferreira Mombra Rosa
Takım:Água Santa
Mevki:Santrfor
Yaş:35
Boy:1.85
Uyruk:Brezilya
  • 11
    geçen sezon flamengo'da adriano'nun yokluğunda son 3-4 maç ilk 11 başlamış eski ordusporlu gol kralı. bu arada flamengo gittiği sezon şampiyon oldu.

    edit: kendisi hakkında bir yazı buldum.

    --- alıntı ---

    bruno'lu flamengo brezilya'da şampiyon oldu !

    brezilya serie a takımlarından flamengo, 17 yıl aradan sonra şampiyon oldu. geçen sezon orduspor'da kiralık olarak forma giyen ve bank asya 1.lig'de gol kralı olarak taraflı tarafsız herkesin gönlünde taht kuran bruno mezenga'nın da formasını giydiği flamengo 38.haftalık uzun maratonun ardından şampiyonluk ipini göğüslemeyi başardı.

    bu sezon flamengo'ya geri döndükten sonra bir çok maçta yedek soyunmasına rağmen, sonradan oyuna girdiği maçlarda ise takıma katkı sağlayan bruno, brezilya'da serie a'da ilk kez formasını giydiği flamengo ile ilk şampiyonluğunu yaşamış oldu. 1988 doğumlu olan genç futbolcu, özellikle brezilya'nın ve dünya'nın en iyi forvetlerinden olan eski inter'li adriano'nun yedeği olarak takımda kendisine fazla şans bulamadı.

    bruno her ne kadar 90 dakika mücadele etme fırsatı bulamasada, flamengo'ya geldikten sonra takıma şans getirdi diyebiliriz. bruno, flamengo'ya 25 ağustos 2009 tarihinde katıldığında, flamengo ligde hiçte iyi durumda değildi ve bırakın şampiyonluk şansını geride kalan 21 haftada 8 mağlubiyet, 6 beraberlik ve 7 galibiyetle düşme sinyalleri bile veriyordu. ancak tahmin edildiği gibi olmadı ve flamengo, 21.haftadan sonra oynadığı 17 karşılaşmada sadece deplasmanda gremio barueri'ye 2-0 mağlup oldu ve 12 maçı kazanmayı başardı. evinde maracana stadında oynadığı son karşılaşmada 1-0 mağlup duruma düşmesine rağmen gremio'yu 2-1 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan eden flamengo, böylelikle 17 yıllık hasretede bir son vermiş oldu. flamengo'nun bu şampiyonluğuna asıl katkı sağlayan ise şampiyonluğuna son haftalarda kesin gözüyle bakılan sau paulo'nun son 3 maçının 2'sini kaybetmesi oldu. orduspor taraftarının hiç bir zaman unutmayacağı bruno mezenga'ya futbol hayatında sonsuz başarılar diliyorum.

    hazırlayan: hüseyin öztürk akincilar52.org

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın