• 14
    --- alıntı ---

    "avrupa'da spor adamlari on plana çıkar. başkan ve yöneticilerin adını bile duymazsınız. ne güzel" diyenler, türkiye'de 'fatih terim hep ön planda başkanları eziyor' diyorlar. birini seçin de ona göre yorum yapalım.“

    --- alıntı ---

    yorumuna katılıyorum. elit liglerde sistem odaklı iş yürüdüğü için global çapta isimler bilinmez. barça, real başkanlarının adı da zaten top class futbolcularla yaşadıkları tartışmalar sonrası daha çok duyuluyor dünyada. o isimler kategori dışı. esas olay kadrosundan 2-3 futbolcu veya teknik direktörünün ismini bildiğin takımları liste yapıp, sonra bu listedekilerin hangilerinin yöneticilerini biliyorsun buna bakarsın cevap ortaya çıkar. kaldı ki bu da çok normal aslında. tabi ki sahaya kulubeye ya da oyuncu olarak katılanlar daha çok bilinecek.

    ülke içi bilinirlik durumları ise bence yine bizim ülkeden fersah fersah geridedir. bir kere muhtemelen orada başkanların (kulup sahipleri değil) çoğu ciddi anlamda kendi kulüplerinin taraftarı. buradaki gibi iş, ihale kovalamak için futbola 50 yaşından sonra girmiyorlardır. bizim ülkede ise 3 büyükler sistemi gereği çoğu anadolu yöneticisi 3 büyüklerin kongre üyesi. sırf bu bile tanınırlık durumunun da etkilendiği bozuk düzenin tonla kanıtından biri.
App Store'dan indirin Google Play'den alın