• 225
    2000lerin başında fenerbahçelilerin dramıydı. şu an bir türk takımı alsa o kadar etki etmez ama o dönemde 4 sene üst üste galatasaray şampiyonluğu ve peşine uefa kupası ile ortada rekabet kalmamıştı. adamlara 50 sene falan kapatamayacakları yaralar koyduk 4 5 sene içerisinde. 2000lerin ortasına doğru işler tersine dönmeye çok yakındı ki olmadi ve günümüze kadar tek büyük olarak geldik, uzun süre de böyle kalacak belki koltuğu hiç geri alamayacaklar.

    2000lerin başında çocukluk geçiren fenerbahçeliler bu kupayı ne kadar küçümseyerek yok saymaya çalışsa da benfica ile uefa kupasında yarı final oynayınca tüm senaryoları çöp oldu. yoldan sıradan bir fenerli çevir en üzüldüğü anı sor muhtmelen benfica maçında kaçan baroni penaltısı diyecektir. küçümserdikleri kupada oynadıkları yarı final bile hala kulüplerinin gelmiş geçmiş en büyük başarısı. onu bile nasıl başardılar hala inanamıyorum ayrı konu.

    bizim yaşımızdaki fenerli çocuklar türlü saçmalıklarla saldırırdı kıskandıkları için. bir tanesi; "oğlum uefa kupası kazanan takımın müzesinde kalmıyormuş ki her sene aynı kupa başka takıma veriliyormuş, anlamsız bir kupa o zaman" demişti. ali koç da bu kompleksle büyüyen fenerli çocuklardan bir tanesi mesela, bugün yaptığı her ezikçe hareketin ardında bu kupa var.

    yıl dönümünde başta fatih hocam olmak üzere tüm emegi gecen sporcularımıza ve yöneticilerimize tekrar teşekkür ediyorum. tarih bir kere yazıldı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın