resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 2752
    bu sezonki sıçışının ana sebebi pas oyununa uygun olmaması evet, fakat parçaları birleştirmeden eleştirdiğimiz için kendisini gömmeye devam ediyoruz.

    evet kendisi 8m euro verilip alındı. ama kendisi pas oyunu oynasın diye alınmadı. kendisinin alındığı dönemde takımda mariano gibi bir oyun kurucu, fernando reges gibi bir pasör vardı. bu yüzden etrafını marcao, mariano, fernando üçlüsüyle donattığında oyun kurarken stoperinin pas oyunu oynamasına gerek duymuyordun.

    bu yıl ise sağ bek rotasyonumuzdaki adamların hiçbirisi oyun kurucu özelliği olan adamlar değil. omar o şanssızlığı yaşamasaydı, üstüne bir de taylan gedson ikilisini kursaydık stoperimizin oyun kurmasına yine ihtiyacımız kalmayabilirdi, ama olmadı.

    ki dikkat ederseniz, donk'un oyun kurucu özelliğini ikinci yarının son maçlarında neredeyse hiç kullanmadık. gedson form tuttuktan sonra donk biraz daha çakılı stoper gibi oynamaya başladı, o dönemde luyindama'nın oynamama sebebini ise formsuzluğu olarak görüyorum, zira oynadığı her maçta fahiş hatalar yaptı.

    velhasıl, luyindama'dan vazgeçtiğimizi falan düşünmüyorum. bu yıl defanstan pasla çıkarken hem orta saha orijinli ve teknik oyuncu eksikliğimizin, hem de kendisini çakılı bırakabilecek bir sağ bek eksikliğinin ceremesini çekti. bir de bunun üstüne aşırı formsuzluğu eklendi. eğer takımı daha doğru kurgulayabilirsek, luyindama daha çakılı (son maçlarda donk'un oynadığı şekilde) oynayacaktır ve sezon başı kampıyla formsuzluğunu da atabilirse verdiğimiz 8m euro'nun hakkını verecektir.

    umarım 11 kişinin birlikte oynadığı futbol dediğimiz takım oyununu tek başına futbolcu değerlendirmeleri üzerinden yapmayı bırakırız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın