• 59
    2020-21 sezonu çeyrek final serileri bugün başlıyor. eşleşmeler ve final yolu:

    https://gss.gs/2Nz.jpg

    tablonun sağ kısmı iyi bi' rekabet vadediyor ve bana kalırsa net bir favori yok yine sağ kısımda. fenerbahçe beko'nun yabancı oyuncu çekirdeği tabii ki ağır basıyor lakin yerli çekirdek açısından en zayıf nüve fb beko'da tablonun sağ kısmındaki takımların içinde. tablonun sol kısmında ise potansiyel avrupa şampiyonu anadolu efes sert favori. efes, fb beko, pınar karşıyaka üçlüsü tahminimce yarı finale çıkacaktır. beşiktaş icrypex-tofaş serisinin ise favorisi yok, %50-50.

    2020-21 normal sezon performans liderleri de belli oldu.

    mvp: alperen şengün (27,76 verimlilik puanı), mouhammadou jaiteh (21,71), gabriel olaseni (20,56)
    sayı: francisco javier cruz saldivar* (19,56 sayı), alperen şengün (19,21), kyle wiltjer (18,72)
    ribaund: mouhammadou jaiteh (11 ribaund), alperen şengün (9,38), gabriel olaseni (9,07)
    asist: chris wright (8,33 asist), can uğur öğüt (6,61), lamar peters (6,39)
    blok: darion atkins (1,93 blok), alperen şengün (1,66), jamelle hagins (1,1)
    top çalma: tarik phillip (2,27 top çalma), doğuş özdemiroğlu (1,8), jonathan paul macura** (1,75)

    önceki sezonlarda olduğu gibi bu sezonda da ligimiz iyi yabancılar sundu piyasaya, avrupa piyasasında kapılacaktır birçoğu. galatasaray erkek basketbol takımı için sezon boyunca gözüme kestirdiğim isimler de var elbette; jaiteh, olaseni, peters, wiltjer... ama o kadar ciddi belirsizlikler var ki şube özelinde, insan sadece hayal kurabiliyor, neyse.

    nba draft'te büyük olasılıkla ilk 15-20 sıradan seçilecek alperen'in sezonuydu bu sezon, açık ara. çocuk daha 18'indeyken ligin içinden geçti. türk basketbolunun yetiştirdiği en komple oyuncu hidayet türkoğlu'dur muhtemelen. mehmet okur da en az hido kadar iyiydi tabii. alperen öyle dominant geliyor ki, şu an vadettikleri ileriki yıllarda hido'yu da, idolü olarak gördüğü memo'yu da geride bırakabileceğini gösteriyor. umarım ciddi sakatlık sorunları yaşamaz kariyeri boyunca, (bkz: alperen şengün/#3166616).

    takımlar özelinde ligin en büyük hayal kırıklığı galatasaray'dı. çok fazla klavye tıkırdatmaya gerek yok, olanı biteni galatasaray taraftarı bizzat tecrübe etti zaten. öte yandan f/p özelinde ligin en başarılı takımı kesinlikle beşiktaş oldu. banvit'in genç oyuncularına bir ağabey (mehmet yağmur) ve iki de iyi yabancı ekleyip (james blackmon ve joel berry) beklentilerin çok ama çok üstüne çıktılar. lige 5 ya da 6 mağlubiyetle girmişlerdi ve düşecekler gözüyle bakılıyordu fakat o biçim iyi çevirdiler gidişatı. koç ahmet kandemir'i de tebrik etmek lazım, bu genç nüveyi nefis idare etti sezon boyunca, alkış. ligin en kötü coaching'i ise bence türk telekom koçu burak gören'e aitti. sezon başında eline harika bir kadro teslim edildi, hani neredeyse fb beko'nun yerel rotasyonu kadar iyiydi oyuncu grubu fakat kendisi maalesef bu kadroyu hiç iyi kullanamadı. sezon içerisinde sakatlanan tyler ennis'le cska moskova'ya giden michael eric'in boşlukları da gayet kaliteli isimlerle dolduruldu ki ennis'i marcus foster'la, eric'i de johnny o'bryant'la kompanse ettiler fakat parkedeki oyun çok yetersizdi ve bu takım ligi 6. sırada bitirmemeliydi. türk telekom'a ek olarak bahçeşehir koleji'nin de f/p özelinde berbat bir sezon geçirdiğini ekleyeyim.

    bireysel istatistik liderleri top 3'leri arasında bulunmasa da iyi bir sezon geçiren isimler; adrien moerman, amath m'baye, andrew andrews, devaughn akoon-purcell, elgin cook, erick green, james blackmon, kendrick ray, matt farrell, raymar morgan, sam dekker, şehmus hazer, tu holloway...

    hayırlı playoff'lar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın