• 128
    çok güzel duygularla kullanılmaya başlanılan ve 2020 ocak-2020 mart arası oyunumuzu anlatmak için kullanılan bu isimlendirme o dönemdeki oyun kalitemizi bir daha yakalayamamamızla birlikte bazıları için maalesef fatih hoca'ya saldırma aracına dönüştü.

    takımın kötü oynadığı istisnasız her maçtan sonra "fatih terim taktik bilmiyor" gibi aklın ve mantığın tamamen uzağında bir düşüncenin savunucuları tarafından fatih terim'in tüm kariyerine ve birikimine sallanmasına vesile olan bu tabir maalesef amacının oldukça dışına çıktı. bu tabiri fatih terim'e sallama amacıyla kullananlar "terimball" tabirinin şimdi oynadığımız oyunla alakası olmadığını anlamak istemiyorlar hakikaten.

    tabii şu da var ki bu sezon göze hoş gelen bir futbol oynadığımız çoğu maçtan sonra "terimball" videoları hazırlayanlar da bu tabiri değersizleştirdi. bizim seviyemizde bir takımın gözü kapalı bir şekilde uygulaması gereken şeyler bile çok muazzam bir başarıymış gibi lanse edildi. 2020 ocak-2020 mart arası oyunumuz en üst seviyede bile çok iyi sonuçlar elde edebilecek bir oyundu, hatta iddia ediyorum; hoca takımı o sezonun başında o seviyeye çıkarabilmiş olsa psg-real madrid-club brugge'lü grupta real madrid'i uefa avrupa ligi'ne, club brugge'ü evine yollar, 2. tur kura çekiminde de "manchester city'den mi korkacağız, kim gelirse gelsin" modunda olurduk. ama işte maalesef pandemi arası sonrası o seviyeye maalesef yaklaşamadık bile ve yeni sezonda da kadro farkından ötürü bambaşka (çok daha limitli) bir oyun oynamak durumunda kaldık ve sezon içinde de çeşitli sebeplerden dolayı sürekli oyun değiştirdik. ama maalesef bazı arkadaşların çok çabuk gaza gelmesiyle ve 10 üstü pas yapıp baskı kırdığımız her seriye "terimball" videoları çekmeleriyle birlikte her şey birbirine karıştı.

    sonuç olarak çok hoş bir şeyi el birliğiyle (el birliği derken suçun %90'ı akıllarınca "fatih terim taktik bilmiyor" algısı yerleştirmeye çalışanlarda tabii) bir kutuplaşma aracına döndürmeyi başardık maalesef. tam bizlik iş...

    bu kadar güzel başlayan bir akımın koskoca fatih terim ile dalga geçme aracına dönüşmesi hakikaten yazık. sözlükte moderasyonun içinde ciddi kutuplaşmaların olduğu başlıklara aldığı önlemler ortada. bu başlık için de benzer önlemler düşünmeleri hiç şaşırtıcı olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın