• 9
    2021-2022 sezonundan itibaren süper lig'de uygulanması gerekendir.

    bundan sonra bu lig 20 takımda kalmalı ve düşme hattı için bir playout getirilmeli. 3 takım doğrudan düşsün sondan 4. düşecek ise playout ile belirlensin. bu playout'ta ise süper lig kulübü ile 1.lig kulübü asla karşılaştırılmamalı.

    düşme planı şu şekilde olmalı:
    - 18, 19 ve 20. sıradaki kulüpler doğrudan düşmeli.(küme düşen kulüplere verilen paraşüt primi de eşit verilmemeli. en az sonuncu alacakken en çok primi ise playouttan düşen kulüp almalı. bu küme düşmesi kesinleşen kulüpleri bile hala bir hedefte tutmaya devam eder.)
    - 14, 15, 16 ve 17. sıradaki takımlar playout oynamalı.
    - tff 1.lig'de ilk 3 sıra doğrudan süper lige çıkmalı.
    - tff 1 lig'de 4, 5, 6 ve 7. sıradaki takımlar playoff oynamalı.

    bu sezon süper lig'de 21 takım oynatıp düşme hattını 4 takım belirledikten sonra alt sıraların heyecanı arttı ligimizde. ligin bitmesine 3 hafta kaldı ama 1 kulüp hariç hala netleşen başka düşen takım yok. 4 kulübün düşmesini sağlamaya devam etmeliyiz. 14, 15, 16 ve 17. sıradaki takımların ise playout oynaması ligde hedefsiz takım sayısını azaltacaktır. şampiyonluk kovalayan takımların son haftalarda hedefsiz takımlara karşı oynaması boşunaymış gibi geliyor bana. hele ki şampiyonluk kovalayan takımlardan birinin fikstüründe son maçlardaki bir rakibi hedefi olan takımsa o zaman da haksızlık oluyor.

    bu yöntem 1. lig'in de heyecanını arttıracaktır. her yıl daha çok farklı kulüp süper lige çıkıp hemen düşse bile gelirini arttıracaktır(iyi yönetilirse). bu da zamanla alt ligi de ekonomik olarak daha güçlü hale getirecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın