• 11
    29 mayıs 2021 tarihinde, seçimli olağan genel kurulda, 38. galatasaray başkanını belirlemek için yapılması planlanan seçim.
    galatasaray spor kulübü tüzüğüne göre başkan adayı olabilmek için genel kurula katılma hakkına sahip en az 100 üyenin adaylık başvurusunda bulunacak kişiyi divan kurulu başkanlığı'na önermesi gerekir.
    mevcut aday adaylar (alfabetik sıra):
    1) burak elmas
    2) eşref hamamcıoğlu
    3) metin öztürk
    4) tuncer hunca

    şahsi görüşlerim:

    burak elmas: başkanlık seçimi için aday olacağını açıklayan ilk kişi. önceden gelen bir popülaritesi vardı ancak en son bir magazinciyle yaşadığı tweet olayından sonra baya tepki aldı. o konuyu halledebilseydi aslında taraftar desteğini daha da alacaktı ama olmadı. ekibi gayet güçlü görünüyor. lise desteği de bulduğunu düşünüyorum.

    edit: bu yayın sonrası pozitif yönlerinin ağır bastığını ve muhtemel yeni başkanımız olacağını düşünüyorum.

    eşref hamamcıoğlu: galatasray küçük olsun bizim olsun diyen lise zihniyetini taşıyacağı söyleniyor. bu yüzden taraftar desteği pek göremedim. ancak liseden destek almak başkanlık için mevcut sistemde taraftar desteğinden daha önemli. acı ama gerçek.

    metin öztürk: sözlüğümüze konuk oldu, soruları cevapladı. bu açıdan böyle bir girişim gayet olumlu. fakat son yaptığı açıklamalar galatasaray başkanına göre düşük seviye olarak görüldü ve eleştirildi. bakalım totalde nasıl bir intiba ile seçime girecek.

    tuncer hunca: kendisi hakkında en az bilgimin olduğu aday adayı. o yüzden şimdilik bir şeyler yazmıyorum. sonrasında eklerim.

    edit: eşref hamamcıoğlu lehine çekildi.

    mevcut başkan mustafa cengiz: büyük bir destekle geldiği başkanlık makamından küslüklerle ayrılacak gibi görünüyor. belki de ayrılmaz, tekrar seçilir, o kısmı bilemem. ancak özellikle bu sezon yaşanan haksızlıklara gereken yeterli tepkiyi veremediği için taraftar desteği azalmış durumda.

    abdürrahim albayrak: aday olacağı sözleniyor ancak sadece söylenti seviyesinde şu anda.

    not: eklemeler ve düzeltmeler için dürtebilirsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın