• 29
    akan oyunda en son 2 şubat 2021 galatasaray başakşehir maçı'nda atabildiğimiz gol tipi.

    ondan önce akan oyundaki son orta-kafa-golümüz 17 eylül 2020 neftçi bakü galatasaray maçı'nda gelmiş.

    ondan önce akan oyundaki son orta-kafa-golümüz 12 şubat 2020 galatasaray alanyaspor maçı'nda gelmiş.

    ondan önce akan oyundaki son orta-kafa-golümüz 22 eylül 2019 yeni malatyaspor galatasaray maçı'nda gelmiş.

    saydığım bu 4 gol son 2 sezonda akan oyundaki tüm orta-kafa-gollerimizin listesi. 28 nisan 2021 galatasaray konyaspor maçı ile birlikte son 2 sezonda 89 tane maç oynamışız ve akan oyunda sadece 4 tane orta-kafa-golümüz var.

    kornerlerde ve diğer duran toplardaki etkisizliğimizden şikayet ediyoruz ya, aslında konuyu sadece bu 2'sine indirgememek lazım. hücumdayken kafa hizasına orta açtığımız anda bitiyoruz. düşünülenin aksine orta kafa goller modern futboldaki en önemli gol silahlarından biri ve dünyanın en iyi takımlarından olan bayern münih, liverpool, real madrid, chelsea gibi takımlar bu gol silahının ekmeğini afiyetle yemekte. dünyanın en iyi takımlarını geçtim, aslında her seviyedeki takım bu gol silahının ekmeğini afiyetle yemekte.

    biz hariç... bu takıma son 2.5 sezonda hep kafa golleriyle ön plana çıkan, bu konuda elit seviyede olan forvetler geldi; babel, diagne, falcao ve mohamed. bu saydığım 4 oyuncumuz son 2 sezonda galatasaray formasıyla toplam 126 maça çıktı ve bu 2 sezonda bu 4 oyuncumuzun toplam kafa golü sayısı 1 (diagne vs neftçi bakü).

    daha ne denilebilir ki...

    işin kötü yanı kenar ortalarından medet umduğumuz, ortalamanın çok üstünde kenar ortası açtığımız o kadar fazla maç var ki. 89 maçlık süreçte akan oyunda kafa hizasına açılan bu kadar kenar ortasından çıkan sonuç sadece 4 gol.

    hem kenar ortasına bu denli bağlı kalıyoruz, hem de kenar ortalarından kafa golü atamıyoruz. bazı şeyler bize hakikaten müstehak. sen futboldaki en önemli gol atma silahlarından 2'sinde (akan oyunda orta ve duran toplar) neredeyse tamamen etkisiz kalırsan tavanın da bellidir. sonra "millet ne kolay goller buluyor, biz gol bulmak için bin dereden su getiriyoruz" dersin.

    bu takıma derhal elit seviyede kenar ortacıları kazandırılmalı ve hem hücum duran topları hem de kenar ortaları setleri çok iyi bir şekilde çalışılmalı. fatih terim takımları (milli takımlar da dahil) hocanın son dönemine kadar orta-kafa-gol silahından hep verim almıştır. hocanın son döneminde bu rezil seriyi yaşıyor olmamız sinir bozucu olmasının yanı sıra bu yönüyle oldukça absürt.

    hoca bu işe bir an önce el atmalı, gerekirse yaz kampının kayda değer bir kısmı duran top ve akan oyunda orta çalışarak geçmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın